Narodnjaci prikupljali potpise, a naprednjaci nosili natpise protiv Jeremića

Narodna stranka pokrenula je juče akciju „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije.

Pored štandova Narodne stranke prošlo je nekoliko omladinaca Srpske napredne stranke koji su nosili krupno ispisane natpise. Do incidenata nije došlo, ali verbalne komunikacije je bilo. Naprednjaci nisu „minirali“ ovaj skup jer se priklupljanje potpisa odvijalo nesmetano.

Na štandovima postavljenim na centralnim trgovima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, okupio se veliki broj građana koji su potpisivali peticiju i razgovarali sa čelnicima Narodne stranke. Akcija će se tokom avgusta odvijati u čitavoj Srbiji, a građani će svoj potpis protiv članstva Kosova u UN moći da daju i putem interneta.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Beogradu da se naprednjački režim sprema da potpiše sporazum sa Prištinom na osnovu kojeg bi “Kosovo” ušlo u UN, i istakao da je potpis Srbije jedini način da se to dogodi.

Članstvo takozvane ’Republike Kosovo’ u UN bi značilo da su oni nepovratno postali međunarodno priznata država – i to sa direktnim blagoslovom Srbije. Time bismo se definitivno odrekli ne samo dela teritorije, već i brige za naše ljude koji tamo žive, odrekli bi se imovine, svetinja i prirodnih bogatstava“, rekao je Jeremić.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Ipak … sve je propalo ! Najviše me brine razmišljanje mladih , koji su ostali u Srbiji i koji su zadovoljni svojim „statusom“ i niko od njih se ne buni… a možda im je stvarno dobro a ja to i ne vidim !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *