Narodu je potreban predsednik ko će reći „Slušaj moju komandu – dosta je bilo poniženja“

piše: Nikola Savić, predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke

Osećaj za politiku je isto što i osećaj za muziku, ili ga neko ima ili ga nema. Onaj ko ga nema ,ne treba da se hvata u kolo – čak ni pijan. Sposoban može učiniti sve, nesposoban ne može učiniti ništa.

Nažalost, svi koji su vodili Srbiju od 2000. na ovamo, nisu imali nikakvog osećaja. Svi su pristajali na dijalog sa unapred definisanim ishodom a posle su se čudili zbog čega se ne poštuju srpski interesi. Što smo mi više popustali, od nas se više tražilo.

Jasno je da ako se odreknemo Kosova, možemo dobiti samo novo Kosovo. Verovanje da ćete se spasiti popuštanjem svojim progoniteljima, jednako je verovanju zeca da će se spasiti ako prestane da beži.

Britanska kraljica odlikovala je Čaušeskua samo nekoliko dana pre sterljanja.

Sadam Husein je svojevremeno dobio ključeve od američkog grada Detriota. Srpska vlast će u jednom trenutku, postati nemoćna da ispunjava nove zahteve. Taj trenutak je upravo došao. Situacija je teška. Iz teške situacije se ne može izaći putem ustupaka. Naša šansa su uspesi, a ne ustupci.

Sada se napokon ukazala prilika za otrežnjenje i novo definisanje geopolitičke pozicije. Ovaj monidijalizam je brzo kvarljiva roba. Monidijalističke kule nisu zidane na širokim i jakim temeljima pa su zato i lako rušive. Danas se mnogo toga iznova rešava. Otadžbina nije samo teritorija, to je i zbir naših doživljaja i zbir podviga naših predaka.

Nije sve u novcu, Vravari su imali mnogo manje novca u odnosu na Rimsko carstvo a ipak su ga razorili.

Istorija je ponovo otvorena. Istorija je uvek izbor. Za izbor treba znanje, iskustvo i talenat. Poznato je da iskusni piloti daju mnogo bolje procene o tome ko će biti dobar letač nego svi medicinski testovi zajedno. Od svih aktuelnih političara, jedino je Dr Vojislav Šešelj javno podržao Trampa i sa stoprocentnom sigurnošću predvideo njegovu pobedu. Svi ostali su promašili. Neki su se i hvalili da su mnogo pametni i zato podržali Klintonovu. Naknadna pamet ne pomaže. Ali narod napokon mora verovati usvoje snage.

Ne može se živeti bolje i bezbednije kroz samoporicanje. Narodu danas treba neko ko će da mu kaže: :»Slušaj moju komandu!». Dosta je bilo poniženja. To radi Dodik u Republici Srpskoj, to će u Srbiji uraditi Vojislav Šešelj. To je pravi izbor za predsednika Srbije.

3 Comments

  1. Dobar i poucan tekst,u potpunosti se slazem sa piscem ovog teksta sada nam treba pravi vodja covek velikog srca i cistog duha ja bih na to mesto izabrao sekija covek koji ima m..a da kaze svima u lice sta misli,ne bi on to smeo da mu nije cist obraz malo je takvih ljudi.

    1. Licemerno od niških radikala da kritikuju politiku SNS-a dok sede u foteljama zajedno sa njima. Sram vas bilo lažna opozicijo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *