Nasilje među mladima: Nasilnika ima još u prvom razredu osnovne škole

„Color Media Communications“ u saradnji sa časopisom za mlade BRAVO i uz podršku GO Crveni Krst, već drugu godinu za redom organizovala je konferenciju „Teen Talk“. Cilj konferencije je promocija mladih talenata, jutjubera i blogera iz Niša, ali i ukazivanje na sve veći porast nasilja među mladima.

teen-talk1

Jedna od tema ovogodišnje konferencije bila je i nasilje među mladima, a na konferenciji je govorila i majka Alekse Jankovića, tragično stradalog učenika OŠ Sreten Mladenović Mika, Dragana Janković.

Svakim istupom u javnosti uz podršku medija, budimo svest o nasilju. Potrebno je jasno definisati obaveze prosvetnog kadra, obaveze roditelja nasilne dece… Nasilja i dalje ima, mnogo roditelja nam se konstantno obraća tim povodom. Poražavajuće je što su do sada naše interene statistike evidentirale nasilje u uzrastu od 6-og do 7-og razreda, sada ima slučajeva već od prvog razreda. Roditelji i dalje sa strahom istupaju bojeći se posledica po svoje dete. Ja o nasilju smem i hoću da govorim i u njihovo ime, što i činim. Nemam više šta da izgubim i nikoga se ne bojim, rekla je Dragana Janković za portal Građanin.rs.

mila
slobodna ilustracija

„Teen Talk“ je počeo nešto posle 10 časova u prepunoj velikoj sali bioskopa „Vilin Grad“, a konferenciju je otvorio Miloš Turinski. „Sledeće godine moramo da zakupimo halu Čair“ oduševljeno je poručio na samom početku.

Od prošle godine smo proširli konferenciju na veće gradove Srbije, namera nam je da decentralizujemo „Teen Talk“. Želimo da prikažemo da Srbija ima puno talenta u svim gradovima, ovde smo da promovišemo mlade, koji na drugi način ne bi dobili priliku da se promovišu, rekao je Miloš Turinski, programski urednik konferencije.

Iako je po programu bio najavljen dolazak gradskog većnika zaduženog za omladinu i sport, Branislava Kačara, on se nije pojavio, a na pitanje zbog čega, organizatori nisu imali odgovor.

A.Ilić

foto: M. Đorđević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *