Nastavak suđenja: Niško – beogradska ljubavna drama puna krvi i suza

U nastavku raspleta niško – beogradske ljubavne drame na današnjem suđenju Ivici Mikiću(33) koji se tereti za krivično delo pokušaj ubistva beograđanina Nenada Mitrovića(38), a zbog zajedničke naklonosti prema Nišlijki A.P.L. svedočila je veštak doktorka neuropsihijatrije, Anđelka Ilić. Ona je kazala da je Mikić bio u smanjenom stanju uračunljivosti, ali da to nije bitno uticalo na njegovo potezanje noža kada je ubo Mitrovića.

Krvave scene su se dogodile 24. februara prošle godine oko 15 sati u Ulici Radnih brigada u Nišu. Mitrović se zabavljao sa A.P.L. dve godine, ali im je veza bila nestabilna, iako je on dolazio u njen stan i tu boravio, a nekada se vraćao u Beograd. Onda je upoznala Mikića. Na prošlom ročištu ona je tvrdila da se znaju dva meseca pre incidenta, a Mikić da je veza trajala osam meseci!? U stanu je pored njih troje bila uplakana devetogodišnja devojčica i Ivicin drug, Milan koji nije učestvovao u incidentu.

Nenad se tog dana nalazio u stanu, a Ivica je ušao unutra i pokucao na vrata spavaće sobe. Nenad je izašao i udario ga dva ili tri puta nakon čega je Ivica iz džepa torbice izvadio nož sa sečivom od pet santimatera. Aleksandra je stala između njih dvojice. Ivica je počeo da zamahuje nožem i posekao Nenada ispod ramena, a onda mu mahajući tako zadao ubod par santimetara od srca s leve strane grudi. Ivica mu je pre toga rekao „Pičko jedna beogradska“, „Kupi prnje i pali za Beograd“, a Nenad Ivici je opsovao „majku cigansku“.

Mi ostajemo pri tome da krivično delo mora da se okvalifikuje ne kao pokušaj ubistva nego kao nanošenje teških telesnih povreda. Uzgred, Mikić je prvo primao udarce, a tek onda je izvadio nož koji mu služi na poslu na građevinskim objektima – rekla je advokatica odbrane Sandra Rajković.

Nenad je nakon uboda sav krvav otrčao sam do Kliničkog centra i na kapiji pao u nesvest. Mikić je u pritvoru. On je izjavio da uopšte u tom mahanju nije bio svestan da je ubo Mitrovića. beograđanin Mitrović i A.P.L. su na prošlom suđenju izneli svoje viđenje događaja gde je javnost ostala zabezeknuta u šta sve ljubav može da se izrodi.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *