Navijački grafiti naružili Narodno pozorište u Nišu

Nepoznata lica oskrnavila su fasadu Narodnog pozorišta u centru Niša ispisivanjem navijačkih grafita. Ovakav vid izražavanja stavova u formi grafita još uvek opstaje na niškim ulicama, bez obzira na vreme savremenih medija i društvenih mreža kao prostora na kome se predstavljaju stavovi pojedinaca ili određene navijačke grupe. Navijači najčešće koriste ovu formu grafita, da bi istakli svoje navijačke grupe, ili pripadnost kraju.

grafit grobari 1Ista slika je i u drugim delovima grada gde vandali koji sebe nazivaju navijačima redovno uništavaju fasade stambenih objekata. Osim što nanose ogromnu štetu fasadama i vlasnicima objekata, grafiti nanose štetu i samom gradu, jer stvaraju utisak da je zapušten i prljav, i pored službi koje svakodnevno i savesno obavljaju posao čišćenja.

grafit grobari2Crtanje grafita može da spreči jedino Komunalna policija, koja sprovodi zakon prema kome su predviđene velike novčane kazne za nelegalno crtanje grafita. Nameću se pitanja da li treba pooštriti kontrolu i sankcije protiv onih koji krše taj zakon i kako promeniti svest građana prema gradu u kome žive?

Izvor: Banker radio

3 Comments

  1. Brizantin Brizantin !!!Ala si se nalupao glupost!!Znaci pozoriste je manje vazno od keja pored Nisave?Treba reagovati?Treba ovo ili ono…A sta ti radis da bi se to resilo?Kritikujes novine i tu je kraj.E pa novine su tu da te obaveste a TI,JA,OSTALI,VLAST i POLICIJA trebaju da delaju!!!Za pocetak saznaj ko su ti koji ispisuju grafite,prijavi ih i objavi pa tek onda filozofiraj!!!

  2. bas ste se uzbudili oko grafita? o cemu bre vi pisete ?
    o jednom grafitu na Pozoristu? hahahah eeee jadno pa nema gde ! izadjite pa pogledajte kej pored Nisave , pa vi ste nacisto pateticni . Pa zar vam nije jasno da nema gazde, ceo sistem se rapada , a vi obavestavate gradjane o grafitu na Pozoristu .kako vas bre nije sramota, izdjite pa vidite i slikajte na sta nam lici NIS. mene bi zasista bilo sram da pisem ovakve gluposti.Hocu da pritiskate gradsku vlast da donese uredbu i zabrani saranje grafitima.pokrenite akciju a ne : jao gradjani strasno , grafit na pozoristu. uh koliko ste me smortili

  3. Proverite kako takvi prolaze u inostranstvu. Pre nekoliko godina gimnazijalci iz Beograda, koji su bili na ekskurziji u Češkoj, kažnjeni su zatvorom, kaznom od 5000 evra i petogodišnjom zabranom ulaska u EU.Mi naše huligane mazimo i na utakmicama i kad unuštavaju gradove. Niš je postao ružan,odvratan gradjer sve lepe zgrade, kej, žardinjere ispisane porukama navijača i ostalih huligana. Ko ne voli ovaj grad neka se vrati tamo odakle je došao a nemoj da uništava ono što nije stvara i čiju vrednost ne ume da ceni. Tek kada se stane na put ovakvima poverovaću da je država jača huligana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *