Neće grom u Moravu

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Nemanja Jovanović, reaguje na U DANAŠNJOJ POLICIJSKOJ AKCIJI PRIVEDENO 15 OSOBA

policija 44U Nišu je ponovo organizovana akcija MUP-a, sa ciljem suzbijanja kriminala i hapšenja dilera droge. Običnim ljudima, koji nisu nikada imali iskustva sa policijom, ovo deluje kao odlično rešenje jednog od gorićih problema u Srbiji.

Međutim, oni koji su imali tu nesreću da budu žrtve policijske torture sa određenom dozom skeptičnosti gledaju na motive organizovanja ovakvih akcija.

Pošto znamo da je Ministar unutrašnjih poslova u prethodnoj Vladi, a sadašnji Premijer Republike Srbije, Ivica Dačić, osnovnu razliku na prethodnim izborima ostvario upravo akcijama suzbijanja kriminala i narkotika poput akcije „Morava“, svakom iole trezvenom čoveku je jasno da je u pitanju politička igra i prikupljanje tzv. političkih poena.

Na stranu to, svako ko je ikada imao posla sa predstavnicima zakona može potvrditi da većina njih ne radi svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom Republike Srbije. Bio sam živi svedok njihovog fizičkog iživljavanja na nedužnim građanima, a i sam žrtva psihičkog maltretiranja od strane policajaca i inspektora. Prema tome, mogu slobodno da kažem da je „srovođenje zakona“ obična floskula na koju se oni pozivaju kako bi rešavali neke svoje privatne obračune.

S obzirom na to da policiji zakon ne dozvoljava bilo kakvu primenu sile, niti nasilja ukoliko protivna strana ne pokaže bilo kakve nasilničke aspiracije, dolazimo do zaključka da ga predstavnici zakona zloupotrebljavaju, jer se njihovoj reči veruje.

marihuanaPre izvesnog vremena, dok sam radio u jednoj firmi u blizini SUP-a, video sam jednog poznanika (u pristojnom stanju) koga su policajci priveli u prostorije SUP-a, a kada je izašao, posle 4-5 sati bio je sav u modricama. Znam da ih je tužio, ali nije dobio parnicu. Verovatno su rekli da se okliznuo na koru od banane prilikom izlaska iz SUP-a. Takođe sam jednom prilikom, razgovarajući  sa običnim policajcem, na moju izjavu da policija nema prava da tuče ljude, dobio odgovor, citiram:

„Napravi nešto, pa da vidiš da l’ nemamo pravo… Ma, samo me mrko pogledaj i će vidiš da l’ nemamo pravo.“

Ja takvoj policiji više ne verujem.

No, da se vratimo na akcije. Akcije suzbijanja kriminala su samo maska za pripadnike orgna gonjenja da nemilosrdno nastavljaju svoju psiho-fizičku torturu na građanima Niša, pa i cele Srbije, naročito onih koji su im se nešto zamerili ili sa kojima imaju neraščišćene račune od ranije. Osnovano tvrdim da među policajcima ima dosta onih koji su glavni narko-dileri u Nišu, čak je pre nekoliko godina, bivši ispektor, šef narkotičkog odeljenja niške PU, širem auditorijumu poznat kao Pakistanac bio u pritvoru – istrazi zbog bavljenja nezakonitim poslom stavljanja u promet opojne droge heroin.

policija22Jednom su neki anonimni inspektori, sa značkama, i meni nudili da budem njihov saradnik u kupoprodaji narkotika kako bi me iskoristili da dođu do dilera, jer su sumnjali da ih poznajem i da sarađujem sa nekima od njih. Došlo je vreme kada, prijavljivanjem nekoga ko se bavi prodajom narkotika, činimo dobro delo jedino inspektoru, jer će on najbolje zaraditi od dalje prodaje te zaplenjene droge. Suzbijanje narkomanije je priča za malu decu.

Dakle, više je nego evidentno da se sve ove akcije organizuju kako bi policija imala ličnih koristi i tako kontrolisali prodaju narkotičkih sredstava. Pored toga, akcije „Morava“ i „Grom“ služe da bi se stvorila lažna slika o MUP-u, prava je ona na kojoj žandarmi pucaju na ljude po ulicama Niša, jer, jer im se može.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *