Nečuveno: Za komunikaciju s gluvonemim osobama istakli broj telefona!?

Natpis sa brojem mobilnog telefona iznad koga piše “za komunikaciju sa gluvonemim licima” koji stoji ovih dana u čekaonici ambulante u Niškoj banji uvredljiv je za osobe sa oštećenim sluhom i govorom. Ovako napisan natpis može i da nasmeje sve koji ga vide jer koliko je potrebno bezobzirnosti i nerazmišljanja da bi neko sročio ovakav natpis i uz to ga još postavio na javnom mestu.

telefon-za-komunikaciju-s-gluvonemima1
Da li je moralo ovako?

I to nije najgore. Najgore je što se, istina danas popodne, niko ne javlja na taj broj telefona. Dakle, danas popodne gluvoneme osobe nisu mogle da zakažu pregled, pošto je telefon iz tog razloga istaknut, ali ni “Građanin” da sazna kako je došlo do ove greške.

-Može se postaviti pitanje da li svi osiguranici u Niškoj Banji koji su gluvonijemi imaju telefone koji im omogućavaju video konekciju ili se radi o nepromišljenom propustu koji se može smatrati i omalovažavanjem gluvonijemih osoba – kaže nam građanin Predrag Zlikovac koji je slikao ovaj natpis.

Niska-banja
Niška Banja

Svakako, da se na neki način podrazumeva da bi na taj broj telefona trebali da pozovu srodnici, prijatelji gluvonemih osoba, ali slova ne koštaju, trebalo je korektnije sročiti tu rečenicu, a možda i nije. Ne znamo, kada se jave na taj broj telefona, objavićemo objašnjenje.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *