Nekadašnji „Centroturist“ postaje privatno vlasništvo?

Kako „Građanin“ saznaje, dugogodišnje vlasništvo SC „Čair“- Prenoćište „Čair“, među Nišlijama poznato i kao nekadašnji hotel „Centroturist“, odnedavno je isključivo u ingerenciji Grada, kojim će do eventualne prodaje gazdovati isključivo lokalna samouprava. Ove navode zvanično su potvrdili i gradski oci, navodeći da je jedini razlog „izuzimanja“ loše poslovanje i mogućnost za novi prihod u gradskoj kasi.

Naime, prema rečima izvora naše redakcije, nekada, jedan od najpopularnijih smeštajnih kapaciteta za gostujuće sportiste, đačke ekskurzije i turiste, već je prodat, odnosno kako nam je pojasnio, „kupac je već poznat“. Iako su nam nadležni iz Gradske kuće potvrdili da je nadležnos prebačena na Grad, demantuju da ove tvrdnje, ali ne isključuju mogućnost da će nekadašnje stecište sportista i niške omladine uskoro postati privatno vlasništvo.

Ja nemam takvu nformaciju da smo oglasili prodaju, ali smo zvanično vlasnički odvojili taj deo od upravljanja SC „Čair“, a način na koji će se postupati i da li se prodavati još je zvanično u razmatranju jer je pitanje da li ga je moguće otuđiti ili ćemo uću u neko javno- privatno partnerstvo kao što je to urađeno sa mnogim velikim državnim firmama, ali to još nije odlučeno, kaže Mihajlo Zdravković, većnik resorno zadužen za privredu u Gradu i dodaje da je, kada je u pitanju prča o prodaji samo insinuacija.

Kao razlog većnik Mihajlović je naveo neslaganje u prihodima i rashodima hostela, odnosno da Grad smatra da „Prenoćište Čair“ može da „izdržava“ sam sebe, a u prethodnim godinama je to bilo drugačije. Cilj je Grada da sada promeni tu situaciju, i da bar posluje „na nuli“.

Podsetimo , prenoćište “ČAIR” nalazi se u najvećem niškom parku „Čair“, ima sopstveni parking koji se ne naplaćuje, i uslove prilagođene i za biznis sastanke sa svom pratećom opremom. Gostima je do sada bilo omogućeno da biraju između 31 smeštajne jedinice, odnosno od jednokrevetne do petokrevetnih soba, a u hostelu sledece strukture: 2 jednokrevetne sobe , 19 dvokrevetnih soba, 8 trokrevetnih soba i 2 petokrevetne sobe.

Sve sobe imaju kuptaila i TV sa kablovskim kanalima, a pojedine sobe i terase sa pogledom na park,

N.Marković

2 Comments

    1. Slušaj sudijo … mani se , kakvi su – nikakvi ,ima te poslušaju !!!! Ne znaju oni ni za sarkazam šalu , igru
      reči ! Oni znaju samo da prave komendiju !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *