Nekadašnji reprezentativac SFRJ Primož Ulaga promoviše zdravu hranu u Nišu

Nekadašnji poznati reprezentativac SFRJ (Socijalistička federativna republika Jugoslavija) u skijaškim skokovima, Primož Ulaga krajem nedelje biće gost Niša. Za ovog slovenačkog vrhunskog sportistu nekada je navijala cela velika Jugoslavija.

On će u ime Društva slovenačko – srpskog prijateljstva „Zdravica“ iz Niša 8. februara 2018. godine u vinskom podrumu Malča promovisati zdravu hranu korišćenjem prirodnog đubriva Bioguano.

Primož Ulaga, je poznat kao bivši sportista, državni reprezentativac nekadašnje SFRJ, vrhunski takmičar u skijaškim skokovima i letovima.

foto: Alchetron

Zauvek će u istoriji zimskih sportova te nekadašnje nam zajedničke države, biti upisan kao prvi sportista koji je doneo tadašnjoj zemlji pobedu na jednom od takmičenja u Svetskom kupu u skijaškim skokovima.To je bilo u sezoni 1980/81, u kanadskom Thunder Bayu.

Na takmičenjima u Svetskom kupu u skijaškim skokovima ukupno je postigao devet pobeda, a 23 puta je stajao na pobedničkom postolju. Ulaga je prestao da se takmiči kada se raspala Jugoslavija 1991/92.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *