Nema otpuštanja u gradskoj upravi u Nišu – višak samo u javnim preduzećima!?

Ministarka državne uprave, Kori Udovički rekla je danas da u gradskim upravama u Srbiji pa i u Nišu neće biti toliko drastičnog otpuštanja jer je priliv u republički budžet na visokom nivou tako da Međunarodni monetarni fond ne vrši pritisak da se veliki broj radnika otpusti kao tehnološki višak, a što je ranije činio.

kori-i-ljuba
Kori Udovički i Ljubivoje Slavković

Najbolja vest pošto je ishod naplate u budžetu visok i bolji od očekivanoig, nema toliko pritiska da se smanji broj radnika. Kada mi saberemo sve zapšoslene u zdravstvu, školstvu, državnoj upravi mi zaista nemamo veliki višak radnika. Ako je neko zaposlen samo da bi primao platu, taj ne dolazi na posao, to je sigurno višak, ali s obzirom na koliki broj stanovnika taj broj uslužuje, mi nemamo toliki višak – rekla je Udovički na prijemu u Gradskoj kući gde su samo birani mediji pozvani na ovaj skup.

Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša rekao je na ovom susretu da „kod gradske uprave nema problema, ali da ima viška zaposlenih u javnim preduzećima“. Druga faza racionalizacije podrazumevala je da se iz gradske uprave do juna meseca otpusti 400 radnika, ali to se neće dogoditi.

2 Comments

  1. Kome treba voda,grejanje,pogrebne usluge,iznosenje smeca,vazno da gradska administracija moze da uziva u svom neradu!Ljubo,koji ih je najvise kudio i pricao da nemaju gde da sede,da r.vreme provode po kacicima,sada tvrdi da nema viskova kod njih.Zakon je u Nisu postao farsa,to se i ocekivalo,u upravama sede pomazanici i politicki i rodbinski,nedodirljivi!Bice puni sudovi!

  2. Glasački aparat mora dasačuvaju , normalno !
    A sirotinja može da spava po grobljima … i novim i starim !
    Neka otpuste iz „Parking servisa“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *