Nenadu Ristiću potreban novac za dalje lečenje

Docent na Građevinsko – arhitektonskog fakulteta u Nišu, dr Nenad Ristić je teško oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma. lečenje je u jednom delu uspelo, ali javile su se komplikacije tako da je pomoć svih dobronamernih ljudi dobrodošla.

Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne- Hockinovog limfoma, koja pogadja samo 2% obolele populacije i jako je agresivan. Kontaktirali smo bolnicu Maltezer u Nemackoj, oni su nam dali uputstva i cenovnik. Preko fondacije Budi human poceli smo sa prikupljanjem novca.

160-480610-54 dinarskog
00-540-0002220.1 deviznog i
SMS broja 328 na 3030

Ubrzo smo prikupili potreban iznos.

On je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, usao je u remisiju i mi smo krajem oktobra već bili u Nemačkoj. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. Sve je proslo u najboljem redu i on je vrlo brzo pusten na kućno lecenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku te je on opet vraćen u bolnicu. Utvrđeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno – okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je sa terapijom, koja je jako skupa. Sedam dana lečenja iznosi 35.000€. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste. Ukupno 105.000 € za terapiju! Novcem prikupljenim uz pomoc prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici smo sveli na 40000 €. Da bi mogao redovno da kontrolise tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug – kaže Marina Stojanovic Ristić, njegova supruga .

Ona dodaje da Ristići preživljavaju tešku situaciju jer je i ona bolesna.

Moram dodati da sam i ja bolesna, da mi je 2016. godine oktobra meseca pred porođaj, ustanovljen veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili smo devojčicu, a meni je odstranjen veci deo tumora. Čeka me jos intervencija gama nožem, međutim sprečena sam da sada u ovim teškim trenucima za našu porodicu, uz bebu od 19 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju – dodaje ona.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *