Neophodna sredstva da šahovski šampioni iz Niša otputuju na svetsko prvenstvo

Anđela Dimitrijević članica ŠK „Car Konstantin“ i Pavle Ćirić član ŠKGN „Nais“ iz Niša jedni su od najtalentovanih mladih šahista u Srbiji i aktuelni su Evropski amaterski prvaci u šahu u kategoriji 1700. Oni bi trebali da se 21. aprila nađu u Kaljariju (Italija) na svetskom prvenstvu, ali njihov odlazak je za sada pod velikim znakom pitanja jer sredstava – nema.

Kao aktuelnim amaterskim prvacima u Evropi, Svetska šahovska federacija Anđeli i Pavlu plaća smeštaj na Svetskom amaterskom prvenstvu koje će se održati u Kaljariju u Italiji od 21 do 30. aprila 2018. godine. Medjutim njihov odlazak na prvenstvo je još pod velikim znakom pitanja, jer za troškove kotizacije, putne troškove (Niš-Kaljari 1.900 km) troškove pratioca i sve prateće troškove, nephodno je obezbediti znatna finansijska sredstva – minimum oko 2.500 evra – ističu Toni i Zdravko, roditelji ove talentovane dece.

Anđela i Pavle (klik za uvećanje)

Osim mnogobrojnih šahovskih pehara i titula, od kojih je naznačajnija i najsladja ova evropska osvojena u svom rodnom gradu na Evropskom amaterskom prvenstvu održanom 09-17.06.2017 u Nišu, oni su takođe i odlični učenici u OŠ Dušan Radović u Nišu. Niš ne pamti ovakav uspeh šahista kada su u pitanju velika takmičenja, naročito jer su u grupi u kojoj su osvojili titule Evropskih šampiona, bili učesnici evropskih zemalja svih starosnih grupa.

Opšte je poznata činjenica da je jako teško finansirati aktivnosti mladih i uspešnih sportista, pogotovu kada se radi o takmičenjima u inostranstvu. Nadamo se da će uz finansijsku pomoć svih ljudi dobre volje, organizacija i kompanija, Anđela i Pavle učestvovati na ovom takmičenju, kažu roditelji.


Brojevi računa za uplatu finansijske pomoći sa naznakom: Andjela i Pavle, Svetsko amatersko prvenstvo – Kaljari 2018

ŠK „Car Konstantin“ račun: 125 – 1777769 – 46
ŠKGN „Nais“ račun: 330-3000854-97

Kontakt telefoni: 060/5678345, 063/7135631


gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *