Nepoštovanje penzionera iz cele Srbije – Odluka o 13. penziji samo za Beograđane

Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a i narodni poslanik, izazvao je veliko negodovanje sa svojom najavom o 13. penziji samo za penzionere u Beogradu, koja predstavlja očiglednu nepravdu prema penzionerima u celoj Srbiji.

Ova najava izaziva zabrinutost s obzirom na to da PUPS ima resor za brigu o svim penzionerima i ukazuje na problematičan odnos ove vlasti prema građanima. Predlog koji je izneo na stranačkom sastanku jasno pokazuje da PUPS ne brine dovoljno o penzionerima u gradovima kao što su Kragujevac, Užice, Subotica, Niš, Trgovište i Babušnica, gde su penzije značajno niže, a narod je osiromašen.

Iza ove licemerne dušebrižnost i brige za penzionere, u stvari se krije jasna pozadina, a to je da je Beograd najveća glasačka mašina kao i da je očigledno da je kampanja za lokalne izbore već počela. Na početku ove godine imali smo jedan sličan paradoks, kada su isključivo osnovci i srednjoškolci iz Beograda, dobili po 6.000 dinara pomoći iz beogradskog budžeta.  Opet su deca iz ostatka Srbije bila marginalizovana i diskriminisana, u odnosu na decu iz Beograda”, kaže Slaviša Dinić, predsednik Gradskog odbora Zajedno Moramo Niš.

Istina, niko ne osporava da bi i deca i penzioneri trebali da dobiju taj novac, kako u prestonici, tako i  u celoj Srbiji, pa se svakako moramo zapitati zašto su građani na jugu Srbije, na istoku i u ostalim krajevima manje vredni.

Gradjnain.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *