Nesvakidašnje: Novi gradski većnik „došao“ dan ranije na posao!

Iako je Svetozar Aleksov tek danas izglasan za novog gradskog većnika u Nišu, na nekim slikama u medijima, on se još juče pojavio na proslavi 136. godina Narodne biblioteke „Stevan Sremac“.

Svetoyar A
Svetozar Aleksov(PUPS), prvi s leva

Istina, ne kao gradski većnik, ali očigledno kao čovek koji je hteo na vreme da se upozna sa svojim obavezama. On se na proslavi biblioteke pojavio u društvu s Branislavom Ranđelovićem, većnikom na čije je mesto izabran i koji je dao ostavku iz ličnih razloga.

Obojica su članovi Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ranđelović će nastaviti da radi na Elektronskom fakultetu gde je i ranije radio, a resor socijale će, verovatno, „naslediti“ njegov stranački kolega.

Ranđelović, Aleksov i direktorka biblioteke su iz iste partije, Partije ujedninjenih penzionera Srbije, pa se on čovek možda i po toj liniji našao tamo – kazao nam je jedan od prisutnih na ovoj proslavi.

Aleksov je radnik u osiguravajućoj kući, rodom je iz Pirota, živi u Nišu, a završio je Pravni fakultet u Beogradu. Aleksov je i član Statutarne komisije i Pravnog saveta niškog odbora PUPS-a. Njega je gradonačelnik Niša, Zoran Perišić već predložio na pretprošloj skupštini, ali u to vreme „nesuglasica u vladajućoj partiji, on nije „prošao“. Na današnjem glasanju on je izglasan što je na jedan način pokazalo da su se dve jako podeljene struje Srpske napredne stranke u Nišu, pomirile. Ili je došlo do „primirija“.

M.S. foto:D. Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *