Nezavisnost: Poništiti ovu neviđenu lakrdiju od konkursa za izbor niških direktora

Sindikat „Nezavisnost“ Javno komunalnog preduzeća „Naisus“ saopštio da bi trebalo poništiti „lakrdiju od konkursa na kojem se biraju direktori javno komunalnih preduzeća u Nišu. Oni kažu da su protiv predsednice, ali i članova komisije koja je bodovala kandidate, podneli krivične prijave zbog kršenja zakona. Sindikalni proglas je upućen gradonačelniku, zameniku gradonačelnika, Gradskom veću i predsedniku Skupštine grada.

Ovo su oni koji odlučuju kako će se konkurs sprovesti (niška skupština)

Predlažemo da se sprovedeni Konkurs za izbor direktora javnih preduzeća poništi, odluke Komisije proglase ništavnim, a počinioci i nalogodavci ove neviđene lakrdije, bruke i ruganja zakonu primereno i javno kazne. Koristimo priliku da Vas podsetimo da komunalna delatnost lokalne zajednice ne predstavlja vlasništvo moćnih nemoralnih i kriminogenih političkih perjanica, već pripada svim njenim žiteljima. Vaša je obaveza da sprovodite i unapređujete upravljanje gradom i njegovim institucijama na zakonskim načelima, ali i da sprečite nezakonite aktivnosti pojedinaca i vrlo organizovanih grupa, kojima je lični interes dominantna orijentacija i u razmišljanju i u postupcima, saopštio je ovaj sindikat i medijima prosledio saopštenje koje je potpisao glavni poverenik Ljubiša Mijajlović.

Oni kažu da neće stati sa pokušajem da se potraži pravda i na sudu.

Rukovodstvo sindikata Nezavisnost dostavilo nadležnom državnom organu krivičnu prijavu protiv predsednice i članova Komisije za sprovođenje Konkursa za izbor direktora javnih preduzeća grada Niša, zbog evidentnih kršenja propisane zakonske regulative, koja reguliše pitanja izbora direktora javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava i to člana 25, stav 1, tačka 3, Zakona o javnim preduzećima, člana 70 Zakona o opštem upravnom postupku, kao i Uredbe o merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća, saopštava Nezavoisnost.

M.S.

3 Comments

  1. Da aktuelno gradsko veće ima svoj stav i da može samostalno da vodi grad ovaj konkurs bi već bio poništen. Problem je u tome što ga nemaju, i što po svoje mišljenje moraju da idu u Beograd ili, što je još gore, u Kruševac- kod Bate Gašića.
    Jadno je i bedno od naše opozicije ili „opozicije“ što sve ovo nemo gleda i ne reaguje.
    Šta čekaju?
    Ili nek nas povedu ili neka se sklone! Sami ćemo se snaći!

  2. Ono što grupa ljudi iz SNS sa javnim konkursom za izbor direktora javnih preduzeća je klasičan kriminal sa pozicija vlasti. Sadašnji direktor vodovoda je do sada bio diplomirani ekonomista a sada je na novom konkursu diplomirani industrijski menadžer. Da vidimo gde je nakupio pet godina radnog iskustva u visokoj spremi. E zato treba komisiju besiti koja bez časti radi kriminalna dela a građani Niša plaćaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *