NI i NOVA: Pandemija hara, a niška vlast u „mišijoj rupi“

U jeku pandemije novim koronavirusom, iz koje nije izuzeta ni Srbija, neophodno je građanima uliti poverenje i sigurnost, preduzeti sve neophodne mere za sprečavanje širenja zaraze, ali i raditi na tačnom i pravovremenom informisanju kako bi se izbegla panika – saopštili su danas u zajedničkom proglasu Niška inicijativa i Nova stranka iz Niša.

Sve pobrojano sasvim je normalna i uobičajena procedura u svim razvijenim, modernim zemljama, ali ne i u Srbiji, gde primera radi, građani Niša danima unazad ne znaju ni da li gradska uprava više uopšte postoji, a kamoli da od nje dobiju bilo kakvo saopštenje, navode u ove dve političke grupacije.

Kako ukazuju Gradski odbor Nove stranke Niš i Niška inicijativa, postavlja se opravdano pitanje da li se vrh niške vlasti nalazi možda u nekom karantinu ili samoizolaciji, pošto od gradonačelnika Darka Bulatovića i kruga njegovih saradnika nema ni traga ni glasa.

Stoga niška opozicija zahteva da se našim sugrađanima, povodom aktuelne situacije, smesta obrati neko kome bi briga za Nišlije trebalo da bude lokalno-patriotska i ljudska emocija, a ne samo službena dužnost. Ipak, osim histeričnih politikantskih konferencija za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, očigledno je da nećemo dobiti nikakvu jasnu informaciju o zdravstvenoj bezbednosti Nišlija, kao ni o bolničkim uslovima i opremljenosti koji iste očekuju u slučaju eventualnog masovnog širenja koronavirusa, kažu oni.

Zahtevi niškog odbora NOVE i Niške inicijative i više su nego opravdani, posebno kada se uzme u obzir da su četvoro zaraženih upravo naši sugrađani, kao i da je dovedeno u pitanje i zdravlje svih naših porodica, dece, prijatelja, komšija…

Pozivajući građane Srbije da u ovim izazovnim vremenima pokažemo ličnu i kolektivnu odgovornost, te ostanemo pribrani i smireni, ujedno apelujemo na lokalnu vlast da prva postupi profesionalno, izađe i pogleda Nišlije u oči, jer su oni jedini kojima moraju i treba da polažu račune.

gradjanin.rs/Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *