Niš pod talasom ilegalnih imigranata

imigrantiPolicijski službenici Policijske uprave u Nišu uhapsili su Ejupa S.(1993) iz Preševa zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz držane granice i krijumčarenje ljudi i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

Juče oko 09,20 časova, osumnjičeni Ejup je u vozilu „golf“, vranjanskih registarskih oznaka prevozio 8 stranih državljana. Svi ilegalni putnici, inače državljani Sirije i Avganistana, ušli su u Srbiju bez pasoša iz Republike Makedonije.

U dve odvojene akcije, krajem prošle nedelje i prethodnog vikenda, niška policija pronašla je 18 ilegalnih imigranata.

Kada su policijski službenici pokušali da zaustave vozilo kojim je upravljao osumnjičeni, na auto putu Beograd – Niš kod Katuna, on je iskočio iz vozila u pokretu i pokušao da pobegne, a vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu. Niko od stranih državljana tom prilikom nije povređen.

Dvoje stranih državljana iz Sirije je izrazilo nameru da zatraži azil, a šest stranih državljana, četiri iz Sirije i dva iz Avganistana je odvedeno prekršajnom sudiji koji mu je izrekao novčanu kaznu od 10 hiljada dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 10 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Osumnjičenog Ejupa prekršajni sudija je kaznio zbog učinjenih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Ejup će, dok čeka suđenje za krijumčarenje ljudi, morati da plati 231.000 dinara, a dobio je  i zabranu upravljanja do 12 meseci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *