Niš postao deo sveta – stigao i poleteo prvi avion za Malme

Niš je jutros ponovo postao deo sveta. Sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” za Malme je jutros poleteo prvi avion na novoj redovnoj liniji niskotarifne avio-kompanije „Wizz Air“, koji će leteti tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom. Pre ovog leta u Niš je oko 10 sati stigao avion sa 175 putnika iz Malmea u Švedskoj.

aleksandar Z DimitrijevicVeć 29. juna, sa niškog aerodroma će biti otvorena druga redovna linija kompanije „Wizz Air“ na relaciji Niš – Bazel. Putnici će moći da je koriste dva puta nedeljno – svakog ponedeljka i petka.

Među 74 putnika iz Niša jutros je bilo je mnogih koji po jeftinijoj ceni idu kod rođaka što će verovatno i u budućnosti biti praksa jer sa juga Srbije ima mnogo onih koji bi često putovali u Švedsku, ali to je do sada bilo moguće samo preko beogradskog aerodroma Surčin i to po punoj ceni.

Najniža moguća cena u jednom smeru za Malme je 1.700 dinara, a za Bazel 2.300 dinara. Kako su objasnili u „Wizz Air“-u, cene karata i u jednom smeru i povratnih karata zavise od datuma putovanja, perioda promocije i drugih okolnosti.

Gradjanin.rs
Foto:fb/Aleksandar Z Dimitrijević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *