Niš u tri sličice

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Milutin Najdanović Miža, profesor mašinstva

Miza 1Na početku samo da vas podsetim na onu poznatu pričicu kada razgovaraju, još nerođeni blizanci, u maminom stomaku:

– Je li, da li zaista veruješ u život posle rođenja?
– Pa, naravno, a što da ne?
– A da li veruješ da tamo vani ima nečega?
– Ne znam.
– Pa, kako onda možeš da veruješ u to?
– Ne znam, ali mislim da je moguće da nečeg ima…
– A da li znaš nekog ko je to iskusio?
– Ne znam, ali mislim…
– Ma šta misliš, pa, i da izađemo odavde gde nam je toplo, ima hrane, jeste malo teskoba ali smo bezbedni. Pa i kad bi izašao ne bi mogao dalje, vezan si pupčanom vrpcom… itd… itd…

Da, ova versko-religiozno akušerska pričica provocira i navodi na razmišljanje.

Slika br. 2 koju možete videti svakodnevno na ulici. Naime, mlada mama gura kolica sa bebicom. Na licu joj možete pročitati kao, šta me ovo snađe, šta dalje, šta mi je ovo trebalo, eh kad bih mogla nekome da ga utrapim. Šta ljubav, naravno, beskrajno volim bebicu i voleću je i dalje kao i do sada, biću spremna sve da uradim za nju, ali mi stvarno teško padaju ove svakodnevne gluposti: pelene (koje su sve skuplje i skuplje), kupanje, kakanje, nespavanje, vakcinacije, ordinacije i ostale sublimacije. Nisam bila na Net-u već dva, tri sata. Smart mi je masan i zaudara jer ne stižem ni ruke čestito da operem a o nadrgadnji da i ne govorim. More, samo da mi onaj skot uplati alimentaciju, uzeću ovaj najnoviji Iphone, i…i…i… (ONA gleda u svoju srećicu i zna šta je čeka, ONO gleda u svoju mamu i ne zna ništa)…

Slika br. 3…. a na TV-u sportske vesti:
Na turniru u ………… igraće Janko Tipsarević protiv Bernarda Tomića (Australija) zatim N. Đoković protiv Miloša Raonića (Kanada), Jelena Janković protiv Melinde Benčić (Švajcarska) a Ana Ivanović protiv Andree Petković (Nemačka)

Slika br. 4…. ali ne! Mogu vam izređati čitav album ovakvih sličica, a šta sam hteo da kažem, naravno, neću vam reći jer ja sam pisac teksta, a šta je pisac hteo da kaže dokučite sami..

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266