Niška opozicija odlučila da nema sporazuma ni pre ni posle izbora sa SNS

Na sastanku u prostorijama Demokratske stranke u Nišu, predstavnici opozicionih stranaka iz Niša (DS, SDS, NPS, ZZS, LDP i Reformistička stranka) i sindikata Sloga su se izjasnili da, imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalazi grad Niš a u koju ga je dovela aktuelna nesposobna vlast oličena u SNS, neće ulaziti ni u kakvu koaliciju sa SNS ni pre a ni nakon izbora.

opozicija-saopšstenje
Stranke udružene Niške opozicije, još jednom podsećaju građanke i građane Niša, da je aktuelna gradska vlast, pored nesposobnosti pokazala neznanje i spremnost na zloupotrebe i da se potvrda takvog njihovog ponašanja nalazi i u izveštaju DRI u kome se između ostalog navodi da je gradska vlast koju predvodi SNS nezakonito potrošila 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta.

Sakupljanje potpisa za održavanje sednice povodom izveštaja DRI

– Imajući u vidu takvo ponašanje i nezakonito trošenje novca građana Niša između ostalog i na plate i honorare funkcionera SNS, odbornici opozicije u skupštini grada Niša su pokrenuli inicijativu za prikupljanje potpisa radi održavanja sednice Skupštine grada na kojoj će biti razmatran izveštaj DRI i na kojoj će biti donete odgovarajuće Odluke u skladu sa Zakonom i ostalim propisima koji se odnose na ovu oblast. Na istom sastanku usvojena su i programska načela i nacrt programa udružene niške opozicije koji će uskoro biti predstavljen javnosti – saopštavaju oni.

U saopštenju se podvlači da će stranke udružene niške opozicije uskoro pozvati sve stranke u Nišu da potpišu Deklaraciju o slobodnim, fer i nenasilnim izborima kako bi građani u Nišu mogli da bez pritisaka i zastrašivanja izađu u što većem broju na izbore koji nam predstoje. Takođe je neophodno da se obezbedi ravnopravan tretman svih stranaka od strane medija, jer je to jedno od načela slobodnih i fer izbora.

gradjanin.rs

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *