Niška opozicija potpisala Izjavu o namerama „kako bi Niš izvukli iz krize“

Predstavnici niške opozicije potpisali su danas Izjavu o namerama koja definiše, kako je rečeno, zajedničko prepoznavanje krupnih problema u gradu i predstavlja eventualan korak ka potpisivanju koalicionog sporazuma za izlazak na predstojeće izbore.

Potpisisnici-opozicija
stoje: Dragan Marinković(Reformistička stranka), Raica Milićević(LDP), Blagoje Bradić(ZZS) sede: Bratislav Ilić(sindikat Sloga), Miodrag Stanković(DS), Dragoslav Ćirković(SDS), Branislav Jovanović(NPS)

Miodrag Stanković, predsednik Demokratske stranke objasnio je da ovo nije koalicioni sporazum, ali i da to nije konačan spisak organizacija koje su potpisale ugovor. U ovom opozicionom bloku nema Nove stranke čiji su predstavnici prisustvovali pripremnim sastancima jer „sutra imaju stranačke izbore pa će se oko potpisivanja razgovarati sa novim rukovodstvom u gradu“. Jedan od sledećih poteza je definisanje programa ove političke ideje.

Ima interesovanja, razgovarano je o uključivanju još nekih partija i nevladinih organizacija koje imaju slične programe i razmišljanja. Ova izjava o namerama je i izjava o nenapradanju. U Nišu se zbiva klasično ukidanje demokratije, a Niš nikada nije imao goru vlast u istoriji grada. Došli smo do zajedničkih stavova i ponosan sam na stranke koje su prepoznale problem i uključile se u ovu borbu – rekao je Stanković.

Bratislav Ilić iz sindikata „Sloga“ napomenuo je da se priključuje ovoj i svim ostalim idejama koje se zalažu za neotpuštanje radnika već za sprovođenje pravednih socijalnih programa.

U Nišu se trenutno 30 odsto mladih ljudi boji siromaštva, život u gradu je stao jer smo na 55 mestu po primanjima u Srbiji. Naš prvi zadatak biće da izmenimo Statut grada kako bi građani imali poverenja u svoju vlast napomenuo je Dragoslav Ćirković (Socijaldemokratska stranka).

Branislav Jovanović (Narodni pokret Srbije) u svom stilu kaže „da dok smo mi sa šlemovima i lopatama gradili škole, kardiohirurgiju, vrtiće, ovi danas prave šetalište za pse“.

Sve ću učiniti da imamo jedinstvenu listu i tako zajedno pokušamo da izvadimo grad iz krize. Sve me ovo podseća na 1996. godinu i moram da kažem da pristupam s istom energijom kao i tada – kaže Jovanović.

Potpisisnici-opozicija-2

Blagoje Bradić, narodni poslanik iz organizacije „Zajedno za Srbiju“ iznosi zabrinjavajuću vest, a to je da je nezaposlenost u Nišu poskočila na 36 odsto, „dok se neki hvale da je 18 odsto u republici“.

Za tri i po godine su napravili tri i po ulice. To dovoljno govori o aktuelnoj vlasti. Obećavali su da će Nišlije živeti bolje, a od toga nije bilo ništa, napominje Beadić. Raica Milićević iz Liberalno demokratske partije kaže da se u gradu sve svodi samo na priče i poziva nevladin sektor i druge da se priključe ovoj borbi.

Dragan Marinković predsednik Gradskog odbora Reformističke stranke napominje da je novo potpisivanje prvi korak ka stvaranju jake opozicije koja će se odupreti vlasti na izborima.

Potrebno je mnogo da se radi u gradu koji propada svakim danom. Ono što mi kao Reformistička stranka želimo je da sprovedemo promene, ali ne samo puke persobnalne promene većsuštinske, a to je da zavlada profesionalizam i javnost u radu. Nadam se da ćemo ovako okupljeni odmah izaći na izbore – kaže Marinković.

M.S.

1 Comment

  1. Iako sam večiti glasač DS za ovako skrpjenu koaliciju neću da glasam . Ne postoje veći međusobni neprijatelji nego što su bili DS i URS. URS je pre drugog kruga izbora za predsednika Srbije pozvao sve svoje članove da gklasaju za Nikolića što je javno priznao i njihov funkcioner u Utisku. PObiće se za funkcije, ogovaraće jedni druge i čekaće čim nešto krene naopako da se međusobno napadaju. Pa na izborima 2012. su LDP , URS, SPS najstrašnije napadali DS za ono što su zajedno radili , a bez ijedne reči kritike za SNS. Gospodo, dogovarajte se kako hoćete ali pošto sve najgore mislim o belim listićima, glasaću ali za ovu skalameriju nikada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *