Niška opozicija predsednika Opštine Medijana saopštava sledeće nedelje

Ujedinjena opozicija u Nišu saopštila je da će sledeće nedelje biti objavljeno ko će biti predsednik niške opštine Medijana kao i predsednik Skupštine te gradske opštine. Dragan Milić, ispred istoimene Grupe građana, najavio je da će u novoj vlasti učestvovati i predstavnici liste „Kreni-promeni“, iako nisu učestvovali na opštinskim izborima.

Na konferenciji za novinare sa predstavnicima lista „Biramo Niš“, Kreni-promeni i „Ujedinjeni – nada za Niš“, nosilac liste Grupe građana „Dr Dragan Milić“ rekao je da je opozicija ujedinjena, da je pobedila 2. juna i da su ponovljeni izbori na dva biračka mesta u Medijani pokazali da građani žele novu vlast.

„Odnos mandata će biti 16 prema 11 u korist opozicije, ovakvi rezultati su za nas ohrabrujući. Nećemo razočarati naše birače, pokazaćemo da može i treba drugačije i da treba pristojnije. Bahatost ne sme da bude osnovna karakteristika vlasti, već vlast mora da služi interesima građana“ – rekao je Milić.

Dodaje da će sledeće nedelje saopštiti javnosti ko će biti kandidati opozicije za mesta predsednika opštine Medijana i predsednika Skupštine Opštine Medijana, kao i da će uraditi racionalizaciju lokalne uprave.

„Mi smo hteli da skratimo mesta zamenika predsednika Opštine i Skupštine. Ali to ne može po zakonu, pa ćemo pokrenuti inicijativu za promenu zakona. Takođe deo buduće vlasti biće i pokret „Kreni-promeni“ iako oni nisu učestvovali na izborima za ovu opštinu, ali zbog njihove ideje i aktivnosti to zaslužuju. Njima će biti poverena Kancelarija za mlade kako bi mlade uključili u politički život grada Niša “ – ističe Milić.

Nosilac liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković tvrdi da je javno preduzeće „Mediana“ raspisalo tender od 3,5 miliona dinara za uređaje ili slične aparat i pozvao ih da ne raspisuju tendere dok traje izborni proces.

„Obaveštavam ih da su izgubili izbore, da sve što sada rade to rade protivzakonito i da malo uspore sa tim „fajront tenderima. Znam da pokušavaju da što više stvari kupe i da dobiju što više provizije“ – rekao je Stanković.

Opoziciji je još jednom pozvala GIK da se ponove izbori na biračkom mestu 10 zbog prepravljanja rezultata u zapisnicima i na broju 18 gde formulari za glasanje van biračkog mesta nisu popunjavani ispravno. Oni se pozivaju na to da su ponovljeni izbori na mestima 14 i 16, a da se isto to desilo i u gradu na dva izborna mesta, i da ne može nešto da važi za opštinu, a da ne važi za grad.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *