Niška vlast popušta – Problem sa grejanjem su nejasni računi i arogancija direktora

Iako su pojedini predstavnici vlasti u Nišu do pre samo mesec dana bili krajnje arogantni prema zahtevu građana da se cena grejanja snizi na nivo od pre „skidanja“ plata i penzija, danas je situacija potpuno drugačija. Današnja konferencija za novinare Srpske napredne stranke, ali i izjava zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića odiše tonom pomirenja i pokušaja uspostavljanja harmoničnog odnosa između ove dve strane.

slavkovic

Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnbika Niša je u svojoj izjavi možda nehotično ili ne objavio da će na septembarskoj sednici Gradskog veća biti doneta odluka „da cena naknade skidanja radijatora građanima koji to žele bude minimalna“.

-Lično mislim da ćemo ozbiljno razgovarati o tom poremećenom odnosu menadžmenta toplane i korisnika usluga toplane. Ovo je proizašlo iz personalnih problema, nesnalaženja menadžmenta da komunicira sa građanima s kojima ne može da se priča arogantno, ultimativno i nadmeno. Mora da se priča sa ljudima. Ovde su problem dve stvari što sam izneo i na partijskim organima. To su računi i koje niko ne može da objasni i nastup direktora sa građanima – rekao je Slavković.

SNSDr Milan Stanojković, poverenik Srpske napredne stranke u Nišu je pak rekao na konferenciji za novinare da je cena gasa za domaćinstva snižena što ostavlja prostora za razne korekcije cena kao i da je o tome raspravljano na stranačkim organima.

-Sve su činjenice da su računi visoki u odnosu na ekonomski status građana. Ali, su oni povezani i sa objektivno realnom cenom gasa. Srećom, čujemo da je cena gasa sada pala, to ostavlja prostora za određena rešenja-rekao je Stanojković.

Miloš Banjđur, gradski većnik čiju je ostavku tražilo Udruženje skupština stanara rekao je da je cena energenta zaista visoka, ali da će se „sve učiniti da se olakša položaj korisnika daljinskog grejanja“.

-Srpska napredna stranka smatra da će kriterijumi za sticanje prava povlašćenog kupca biti povoljniji tako da će obuhvatiti jedan širi krug građana čiji će računi biti subvencionirani. Ta odluka se očekuje na predstojećim sednicama Gradskog veća i u skladu je sa zakonom-rekao je Banjđur.

M.S.

6 Comments

  1. Podrzavam protest,i mi jedva izlazimo na kraj.Ali jedno pitanje za organizatore protesta-raskid ugovora je zatrazilo nesto vise od 400 vlasnika stanova,a vi pricate o preko 400 skupstina stanara,To je na hiljade ljudi.Gde su oni,da podnesu zahtev za raskid ugovora?

  2. I kad grejanje na struju postane skuplje od parnog grejanja…..sta onda? Ko ce Vam onda biti kriv?
    Da pogadjam – Vi sigruno necete! Pronacicete novog krivca u koga ce te upirati prstom, verovatno ponovo u Toplanu koja nece zeleti ponovo da vam prikljuci.

  3. Platiće toplana i sudske troškove jer sam ih utužio, a isključiće me milom ili silom…svejedno….republički zakon je jači od njihovih lokalnih kerefeka…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *