Niška VTŠ otvara kompletno renoviranu “Samsungovu” laboratoriju

Visoka tehnička škola iz Niša sutra otvara potpuno renoviranu Samsung Apps Laboratoriju gde mladi i talentovani studenti ove obrazovne ustanove rade na razvoju aplikacija za smart telefone i smart televizore. Na otvaranju se očekuje prisustvo važnih zvanica jer su laboratorija, odnosno rezultati studentskog i profesorskog kadra do sada pokazali izvanredne rezultate što dokazuju i brojne nagrade.

AppsLabb_pozivnica_srb
Studentima predavanja drže vrhunski predavači iz Samsung kompanije, koji u Niš dolaze na svakih 6 do 8 nedelja. Njihov zadatak je da rade sa studentima na rešavanju aktuelnih programerskih problema i primeni novih Samsung softverskih rešenja.

vts-lab
Samsung Apps laboratorija u Nišu je deo dugoročnog projekta saradnje kompanije Samsung i Visoke Tehničke škole u Nišu. Samsung je stvorio idealne uslove za učenje kako bi studenti još u toku studija bili u mogućnosti da samostalno razvijaju napredne aplikacije za mobilne telefone, a odmah nakon diplomiranja bili u mogućnosti da se zaposle u struci.
Samsung Apps laboratorija, između ostalog, sadrži: 10 radnih stanica za studente, 2 radne stanice za profesore, multifunkcionalnu površinu za prezentovanje Samsung proizvoda, projektor, tv i belu tablu za efikasnije prezentacije i predavanja.
M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *