Niški aerodrom “Konstantin Veliki” zabeležio rekord – 35.519 putnika

Svetlana Petrović, Nišlijka koja stanuje u Oslu, sletela je na aerodrom u Nišu kao rekordna, 35.519 putnica. Ovo je danas saopšteno na prijemu u Gradskoj kući gde je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović govorila o značaju niškog aerodroma “Konstantin veliki”.

Zorana-Mihajloviic
Zorana Mihajlović za govornicom, Svetlana Petrović stoji iza Mihajlovićeve

Petrovićeva je ukazala na važnost direktnih letova do Niša, kao i na to koliko se na taj način ljudima iz dijaspore olakšava putovanje u svoje rodne gradove.

Uvođenjem linija Wizz Air-a premašen je rekordni broj putnika koji je zabeležen 2006. godine, kada je na aerodrom u Nišu sletelo 35.518 putnika, koliko je ove godine sletelo za samo 6 meseci.

– Ove godine je grad izdvojio za funkcionisanje aerodroma 95 miliona dinara, od čega je 60 otišlo na plate, a 35 u investicije i saniranje lošeg finansijskog stanja, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić. On je dodao da se za narednu godinu planira i ulaganje u kargo saobraćaj. Za narednu godinu grad je izdvojio 85 miliona dinara, od čega je 45 za plate, a 40 za investicije.

„Mi ćemo nastviti da ulažemo u ovaj aerodrom. On je važan za ovaj region i naredne godine očekujemo 80 hiljada putnika“, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tokom 2016. godine očekuje se značajno bolji rezultat, a i broj destinacija će se povećati. Ministarstvo će nastaviti sa daljim unapređivanjem infrastrukture aerodroma ge se prvenstveno planira nabavka i ugradnja sistema za letenje u najsloženijim vremenskim uslovima smanjene vidljivosti, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Marta Savić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *