Niški DS poziva na miting u Kragujevcu

Demokratska stranka u Nišu je na današnjoj konferenciji za medije uputila poziv svim građanima da iskažu svoje nezadovoljstvo na mitingu koji će biti održan 30. maja u Kragujevcu.

press-ds1

Miting koji je zakazan za 30.maj u Kragujevcu simboličan je i važan iz više razloga. Kragujevac je jedan od primera nesposobosti i bahatosti sadasnje vlasti. Na silu, protivno volji birača iskazanoj na izborima 2012. godine, vlast u Kragujevcu su preuzeli nesposobni, bahati, koji umesto ulaganja u industrijske potencijale ovog grada, obećavaju Diznilend i to kao stranu investiciju, Kragujevac više ne može da čeka, ćuti i trpi poniženja. Demokratska stranka je stub demokratije i ima obevezu da i danas bude stožer svim opcijama koje se zalažu za demokratiju, slobodu govora i da se na civilizovan način ukaže na ono sa čim se ne slažu kada je u pitanju politika sadašnje vlade. DS se zalaže da svi mediji imaju pravo da pitaju šta ih interesuje a da zbog toga ne budu sankcionisani – rekao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

Još jednom pokazujemo hrabrost i želju da se zajedno sa svim nezadovoljnim građanima borimo za viziju razvijene Srbije, za nova radna mesta, protiv smanjenja plata i penzija, za bolji život i za slobodnu Srbiju – ističu demokrate.

Dižemo glas protiv aktuelne Vlade Srbije, protiv gradske vlasti u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu i ostalim gradovima i opštinama u Srbiji. Dižemo glas protiv smanjenja plata i penzija, dižemo glas jer svakim danom imamo sve manje radnih mesta a sve više ljudi koji odlaze iz našeg Grada i Srbije. Dižemo glas za slobodu medija, protiv privatizacije lokalnih medija u Srbiji. Pozivamo sve nezadovoljne gradjane Niša, bez obzira na stranačku pripadnost da krenu sa nama 30 maja u Kragujevac. Dodjite na miting da pokažemo da nas ima mnogo koji smo protiv. Demokratska stranka vas poziva da se svi okupimo 30. maja u 19h u Kragujevcu kod Krsta. Osvetlimo Kragujevac, osvetlimo Srbiju! – dodao je Stanković.

Demokrate ističu da u Srbiji nije dobro i da u Nišu nikada nije bilo gore. Miting je prilika da građani jasno kažu da im je dosta ovakve Vlade, nestručnosti, bahatosti, neznanja i sve težeg života.

Prvo je potrebno promeniti psihologiju, podići nivo optimizma, nivo ambicije svakog pojedinca ali i čitavog grada. Uslov je da mi građani Niša budemo slobodni građani, koji slobodno mogu da iskažu svoju misao. Ovaj način vođenja zemlje pokazuje da se ti potencijali limitiraju. To je prvi uslov za Srbiju. Drugi uslov je da se okupe svi pojedinci, kako stranački tako i nestranački koji žele da urade nešto za svoj grad. Jedino slobodni ljudi, oslobođeni straha mogu da pokrenu ovaj grad.

Demokratska stranka prepoznaje uspešan rad niškog DS-a. Ima puno poverenje u sve aktivnosti koje sprovodi rukovodstvo u Nišu. Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu pokazao je svoju odlučnost i sposobnost na mitingu u Zaječaru i Beogradu, kao i pokretanjem inicijativa za rešavanje problema koje je aktuelna gradska vlast u Nišu napravila svojom nesposobnošću. Niški DS jeste stub okupljanja svih socijaldemokratskih opcija, ne samo u Nišu, već i u regionu, i kao takav ima sve uslove da postane regionalni lider.

Demokratska stranka će pokazati vrlo brzo u mesecima koji dolaze sposobnost da integriše ljude koji su sposobni da urade nešto za svoj grad, ljude koji imaju hrabrosti. Infrastrukturni problemi u gradu postoje, nepostojanje grinfild investicija i neefikasno vođenje javnih komunalnih sistema jesu problemi sa kojima se grad Niš suočava – rekao je Goran Ćirić, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Demokratska stranka, Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *