Niški fudbaleri „Filipa Filipovića“ najbolji u Srbiji!

Na državnom prvenstvu Mini-maksi lige za 2005. godište, niški tim „Filip Filipović“ osvojio je zlatnu medalju i prvo mesto čime su opet dokazali da su najbolji u Srbiji. Koliko su bili superiorniji na takmičenju pokazuje podatak da je drugi tim „Filipovića“ osvojio drugo mesto odnosno srebrnu medalju. Finalno takmičenje se održalo proteklog vikenda u Smederevskoj palanci gde su niški desetogodišnjaci iskazali vanredan kvalitet.

filip filipovic  2
Fudbaleri „Filip Filipović“

-Naši pretpetlići, 2005. godišta, su učestvovali sa dve ekipe koje su to pravo izborile nakon što su najpre osvojili prva dva mesta u Mini Maksi ligi – grupa Niš, a zatim takođe osvojili dva prva mesta na Regionalnom prvenstvu u Vranju. Naše dve ekipe su načinile podvig na državnom prvenstvu Mini-maksi lige u Smederevskoj Palanci osvojivši prva dva mesta u konkurenciji najboljih devet ekipa iz Srbije-saopštili su iz kluba. Ove sezone je u Mini Maksi ligi za 2005. godište učestvovalo preko 140 ekipa. Ta brojka još jednom dokazuje da su „Filipovići“ za klasu bolji od svojih vršnjaka iz ostatka države.

Istorija kluba

FK“Filip Filipović“ osnovan je 05.12.1998 godine kao dečiji fudbalski klub sa ciljem da dečake, iz osnovne škole tada Filip Filipović, danas Dušan Radović organizovano uključi u fudbalski rad. Generacija dečaka rođenih 1988. godine u OŠ „Dušan Radović“ je igrala fudbal na školskim i drugim turnirima pod imenom „Srćkovo jato“ jer je te dečake vodio učitelj Srđan Ristić i oni su postizali zapažene rezultate na svim turnirima na kojima su učestvovali.

filip filipovic slika 12Kako se ukazala potreba da se sa decom organizovanije radi a ne samo na redovnim časovima fizičkog vaspitanja javlja se ideja o osnivanju fudbalskog kluba koji osnivanjem dobija ime kao i škola FILIP FILIPOVIĆ u čijem školskom dvorištu biva uređeno fudbalsko igralište i prostorije za svlačionice.

Od svog osnivanja do danas klub je postizao značajne rezultate u početku u gradu Nišu i okolini a kasnije i u Srbiji i na međunarodnim turnirima.

Do sad je kroz klub, kroz organizovano bavljenje fudbalom prošlo preko 1000 dečaka, a trenutno u klubu trenira preko 100 dečaka sa kojima rade treneri sa visokim obrazovanjem i potrebnim fudbalskim licencama.

Uspesi

U svom jedanaestogodišnjem postojanju FK“Filip Filipović“ je postigao ogromne rezultate, nabrojaćemo neke od njih:

– 2 puta osvojio državno prvenstvo u fudbalu
– Osvajač 3 međuarodna turnira
– Organizovao i osvajao 10 turnira republičkog karaktera

Ovi i ovakvi rezultati nisu promakli iskusnim stručnjacima tako da danas neki dečaci igraju u poznatim klubovima.

– Aleksandar Pešić rođen 1992 god. FK „OFI“ Grčka
– Nikola Stojiljković rođen 1992 god. FK“Rad“ Beograd
– Uroš Vitas rođen 1992 god.FK“Rad“ Beograd
– Rade Dugalić rođen 1992 god. FK“Radnički“ Niš

Ovo su samo neki od klinaca iz ove fudbalske škole, verujemo da će ih uskoro biti još jer su mnogi od njih talentovani i pitanje je dana kada će i oni zaigrati na velikoj fudbalskoj sceni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *