Niški GIK ponovo odbio sve prigovore opozicije, sudbinu procesa će odrediti Viši sud

Gradska izborna komisija ponovo je odbila sva 24 prigovora opozicije koje je Viši vratio komisiji na ponovno odlučivanje. Nosilac liste „Biramo Niš“, Đorđe Stanković kaže da će protiv svih koji su u ovome učestvovali biti pokrenute krivične prijave a naročito protiv Danijele Milićević predsednice komisije.

Pre svega su, ističe Stanković odbili biračko mesto 18 na kome je bilo više listića, tako što su sada utvrdili da viška listića nema, što prema rečima Stankovića, znači da je neko  ponovo otvarao džakove i naštelovao kako im odgovara.

„Što se tiče BM 10 i čuvenog falsifikata za Rusku stranku, sad je utvrđeno da ipak ima 5 glasa za Ruse, a ne 6 i da je objava GIK-a na sajtu – falsifikat, i da sada nema razloga da se ponavlja ovo Biračko mesto“ – kaže Stanković

Dodaje da će protiv svih koji su u ovome učestvovali biti pokrenute Krivične prijave a naročito protiv Danijele Milićević predsednice komisije. Zaključuje da nije kraj da će borbu nastaviti i dobiti, a sudbinu ovog procesa će morati da odredi Viši sud.

GIK je prvobitno najveći broj prigovora odbacila kao nerazumljive, a od ukupno 27 prigovora Viši sud je na ponovno odlučivanje vratio 24. Opozicija po zakonu ima pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke Gradske izborne komisije.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *