Niški kreativni studio i „Tabla“ predstavili se đacima OŠ „Ćele Kula“

Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla“ u svečanoj sali OŠ „Ćele kula“ u Nišu, a povodom Dečje nedelje, organizovali druženje stvaralaca za decu sa učenicima nižih razreda ove škole.

niski-kreativni-studio
Minja Ilijeva i Srđan Siđa Živković

Deci je u dva navrata, prvo za učenike prvih i drugih razreda, a zatim i za učenike trećih i četvrtih razreda, prikazan interaktivni muzičko scenski program u okviru koga su svoje stihove deci čitali Srđan Siđa Živković, Minja Ilijeva i Dragan Marinković.

Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla često organizuju ovakva druženja sa decom Niša, ali i cele Srbije. Deca su vrlo zahvalna, ali mogu biti i „surova“ publika, jer ako ne uspeš da ih animiraš, oni će se vrteti, pričati međusobno… itd. pa od programa nema ništa. Naše je veliko zadovoljstvo kada na našim nastupima gledamo nasmejanu i srećnu decu, jer je to siguran znak da im se to sviđa. Ovo je, inače, prvo u nizu druženja sa niškim osnovcima pod pokroviteljstvom Grada Niša i do kraja godine će ih biti još – kaže Dragan Marinković iz Niškog kreativnog studija.

nks-1
Minja Ilijeva, Srđan Siđa Živković i Dragan Marinković sa đacima

OŠ „Ćele kula“ pridaje veliki značaj vannastavnim aktivnostima, tako da su u ovoj školi ovakve i slične aktivnosti česte.

Učenici i nastavnici OŠ „Ćele kula“ realizovali su niz aktivnosti u okviru „Dečje nedelje“. U ponedeljak smo realizovali akciju slikanja kredama u boji na betonu, u utorak smo oblačili plave i crvene majice i poslali poruku mira i ljubavi deci sveta. Maskenbal i modnu reviju smo realizovali juče, a danas smo primili prvake u Dečji savez i, uz pomoć naših prijatelja iz časopisa Tabla, priredili im lepu priredbu i druženje sa dečjim pesnicima. Za sutra je planiran sportski dan – kaže učiteljica Maja Jocić.

M.Đ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *