Niški radikali na FB „pucaju u meso“ naprednjacima (foto)

U Nišu je sinoć održan sastanak predstavnika Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke na kome su radikali otvoreno zamerili naprednjacima na ukupnom načinu rukovođenja gradom.

Niški radikali dali su „žuti karton“ naprednjacima ili kako bi se u sportskom žargonu reklo „opomenu pred isključenje“.

Članovi Srpske radikalne stranke u Nišu poslednjih dana na društvenim mrežama „raspalili su rafalnu paljbu“ po pojedinim direktorima gradskih preduzeća, iako su zvanično deo vlasti u ovom gradu. U tim objavama nije pošteđen ni premijer Aleksandar Vučić odnosno njegovi potezi. Čak neki od radikala koji su bili u skupštinskim klupama duži niz godina, daju vrlo neumesne i nepristojne komentare na osnovu premijerovih poteza.

Ukratko, sinoćni sastanak se završio tako da su radikali rekli „ kada smo pristajali na koaliciju u Nišu, nismo se ovako dogovorili da se vodi grad!“, saznaje Građanin.

Rukovanje prilikom formiranja koalicije

Nikola Savić, aktuelni narodni poslanik iz redova Srpske radikalne stranke odgovara na novinarsko pitanje i kaže da je rano govoriti o bilo kakvom izlasku iz koalicije u Nišu i da bi o tome trebalo da ima i svoje mišljenje i vrh stranke“.

Jeste, bio je sastanak na kome smo mi izneli svoj stav o tome šta se sve nije uradilo u gradu. Uzmimo samo visoke račune Gradske toplane. Da li je tu potrebno objašnjenje? Na drugoj strani, mi da tako kažem, participiramo u vlasti u gradu sa jednim većnikom. Nemamo ni direktore, ni zamenike direktora, ni predsednike komisija i sličnih tela koje imaju plaćenu funkciju, a poznati smo kao pouzdani partneri. Kada smo pristajali na koaliciju, nismo se borili za direktorka mesta nego za stabilno vođenje Niša. To je bio cilj – kratko pojašnjava Savić.

On dodaje da aktuelna naprednjačka vlast „mnogo gaji odnose sa opozicijom u Skupštini grada Niša“.

Još se mora reći da su te objave na facebook-u i drugim društvenim mrežama, lični stavovi odnosno plasirani sa personalnih profila. I to je normalno da svako ko želi da neko mišljenje koje ima povodom nečijih poteza – kaže Savić.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *