Niški stonoteniseri doneli medalje iz Malmea

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

FOTO:guide.visitskane.com
FOTO:guide.visitskane.com

Na  Skandinavskim paraolimpijskim igrama „Malme Open 2014” stonoteniseri iz Niša osvojili su dve medalje. Nebojša Ilić se iz Malmea vratio sa srebrnom medaljom, a Bojan Stamenković sa bronzanom. I Nebojša i Bojan su osobe sa paraplegijom. Zajedno sa našim sportistima, pomenutom takmičenju je prisustvovao i Bojan Jorgić koji je predstavljao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu koji je jedintvena visokoškolska ustanova u Srbiji upravo po tome što na svojim studijskim programima ima sedam predmeta iz oblasti sporta osoba sa invaliditetom.

„Ne očekujem osvajanje medalje, ovo je samo način da pokušam da vidim gde se nalazim u ovom sportu u konkurenciji sportista koja je izuzetno jaka”, kazao je Bojan Stamnković nekoliko dana pre odlaska za Malme. „Dugo se bavim stonim tenisom i jednostavno imam potrebu da vidim koliko sam dobar u tome, a Sveskandinavske igre su odlično mesto za to. Biće dobro i biću presrećan da osvojim i medalju”.

Sveskandinavske paraolimpijske igre „Malme Open“ je najveće sportsko takmičenje za osobe sa invaliditetom posle paraolimpijkih igara. Okuplja oko 3000 učesnika iz oko 40 zemalja, a takmiče se u 14 sportova.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *