Niški studenti osvojili zlato na prvom Univerzitetskom prvenstvu Srbije u džudou

Na prvom Univerzitetskom prvenstvu Srbije u džudou, koje je održano u subotu, u niškoj hali “Čair”, takmičarima Univerziteta u Nišu, pripao je pehar za najuspešniji Univerzitet na ovom prvenstvu, a za najuspešniju, proglašena je ekipa studenata sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

jk kinezis
JK „Kinezis“

U muškoj ekipi bilo je 7 težinskih kategorija, a u 4 njih su trijumfovali niški studenti. U ženskoj ekipi bilo je 6 kategorija, a studentkinje iz Niša su osvojile 4 zlatne medalje. Džudo i sambo klub Kinezis, imao je najviše uspešnih takmičara koji su se okitili zlatom. Od 13 kategorija, takmičari Kinezisa su u 7 bili najuspešniji.

Kinezisovi šampioni postali su Filip Nurkić (do 60 kg), Lazar Aleksić (do 81 kg), Nenad Stamenković (do 100 kg), Monika Simić (do 52 kg), Sara Božić (do 57 kg), Ana Stamenković (do 63 kg) i Dijana Stanković (do 78 kg). Zlatnu medalju za Univerzitet u Nišu, osvojio je student Radovan Dejanović iz Jagodine, u kategoriji do 66 kg.

Zapažen uspeh i važne pobedničke pehare osvojili su i Nemanja Petrović (do 73 kg) sa Građevinskog fakulteta u Beogradu, Boško Borenović (do 90 kg) sa Pravnog fakulteta u Novom Pazaru, Stefan Luković (preko 100 kg) sa Policijske akademije u Beogradu, Katarina Jovanović (do 48 kg) sa Tehnološko-mašinskog fakulteta u Beogradu i Milica Arsić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Leposavića.

BANKER RADIO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *