Niški teniser Aleksandar Žikić postao šampion Srbije

Aleksandar Žikić, niški teniser Teniske akademije Živković (TAŽ) postao je šampion Srbije u kategoriji do 10 godina. On je osvojio prvo mesto u Kupu Srbije, odigranom u Beogradu.

Aleksandar Žikić

U Beogradu se na terenima Teniskog kluba Crvena Zvezda igrao Kup Srbije u konkurenciji dečaka do 10 godina. Kup Srbije predstavlja najviši nivo teniskog takmičenja u ovom uzrastu gde pobednik nosi zvanje državnog prvaka.

Aleksandar je u dramatičnom finalu bio bolji od Marka Nešića sa Banjice i posle preokreta meč završio u svoju korist sa 2:1. Kup Srbije je okupio najbolje dečake iz svih regiona naše zemlje.

Srećan sam, ovo će biti velika motivacija za mene da i dalje treniram i nadam se da ću još puno puta biti šampion. Navijajte za mene.“ – istakao je Aleksandar nakon finala.

TAŽ nastavlja da ostvaruje pojedinačne i ekipne rezultate na državnom i međunarodnom nivou. Svakog vikenda u Niš stigne neka medalja, pehar, priznanje. Nije nemoguće da u Nišu raste neki novi Novak Đoković, možda je to baš Aleksandar Žikić.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *