Niškim funkcionerima na stalnom radu po 40.000 dinara pomoći

Odbornik Miodrag Stanković izneo je zahtev da Grad Niš odustane od isplate 40.000 dinara pomoći funkcionerima na stalnom radu i da taj novac preusmeri na socijalno ugrožene.

Građani Niša su u ozbiljnim finansijskim problemima, nalazimo se u sred energetske krize, te smatram da Grad Niš svoj budžet treba da troši štedljivo i racionalno a ne na podmirivanje partijskih funkcionera“, rekao je Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša.

Stanković je osporio donošenja ovakvog rešenja o isplati funkcionerima na stalnom radu.

Kontinuirano poskupljenje cena osnovnih životnih namirnica udar je na kućni budžet svake porodice u Srbiji, a posebno na socijalno ugroženo stanovništvo. Gotovo da ne postoji grupa namernica koja je zadržala istu cenu u odnosu na prošlu i početak ove godine.  Došli smo u situaciju da građani kupuju hranu na komad ili pazare samo ono što moraju. Kupovina prosečne potrošačke korpe predstavlja izazov čak i za prosečnu srpsku porodicu u kojoj oba roditelja rade”, istakao je Stanković.

Pored toga, odbornik Stanković je predložio da se obezbede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, za sve penzionere koji imaju penziju ispod 30.000 dinara, kao i da se socijalno ugroženim licima koja su na evidenciji Centra za socijalni rad (40.079 lica) isplati jednokratna novčana pomoć, jer im je u ovom trenutku najpotrebnija i da se budžetom za 2023. godinu predvide značajno veća sredstva za jednokratnu novčanu pomoć, koja bi se sukcesivno isplaćivala socijalno ugroženim licima.

Treba da se krene sa opremanjem novih radnih zona, za otvaranje novih fabrika, jer privreda mora da ima odgovor na sve veće siromaštvo i veliku nezaposlenost Nišlija“ – zaključio je Stanković. 

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *