Nišlija besplatno daje livadu za gradnju azila za pse – na potezu je Grad Niš

Nišlija Aleksandar Mirčić ponudio je jutros javno Gradu Nišu livadu na kojoj bi mogao da se izgradi azil za pse lutalice. On je rekao da će besplatno dati svoju parcelu koja je 700 metara od glavnog puta kroz niško selo Mramor gde bi psi mogli da se udome. Aleksandar je to saopštio u jutarnjem programu Niške televizije gde je ostavio i broj telefona da bi mu se neko od nadležnih javio kako bi se ovaj višedecenijski problem rešio.

To je deo Niša koji je nenaseljen, a na 600 do 700 metara je nekadašnja fabrika „Delta matik“ odakle može da se dovede struja i voda. Ja mnogo volim pse i iz tog razloga mi je stalo da se udome na pravi način. Ovako često čujemo da su otrovani, nehumano uklanjani… Tamo niko ne može da se žali na buku jer je ceo taj predeo nenaseljen, nema puta, ali može da se nabaca neki pokrivač na kolovoz – objašnjava Aleksandar za naš portal.

On kaže da na toj livadi ne planira ništa da gradi ili sadi, a veliki gradski problem bi se rešio na duže staze. On takođe poziva i Društva za zaštitu životinja da se uključe u aovu dobronamernu i humanu akciju.

M.S.

3 Comments

  1. Ako ima pameti, opštinskim lopovima nek ne daje. Ni do sada ništa nisu rešili, nego sa udruženjima polako. Ako poštenih ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266