Nišlija postavio projekat na net, zaspao i probudio se za 80.000 dolara bogatiji

Dragan Petrović (37) iz Niša zaradio je 80.000 dolara za projekat slušalica koje se automatski prilagođavaju uhu.

Dragan-Petrović1
Dragan Petrović/foto:facebook

Petrovića su prošle godine kontaktirali Kajl Slejter i Luk Kembel iz Australije i predočili mu zanimljivu ideju – hajde da napravimo slušalice koje koriste medicinsku tehniku kako bi se automatski prilagodile ušnom kanalu i jedinstvenom sluhu svake osobe.

Sva trojica su doktori nauka, Slejter je stručnjak za psihoakustiku, Kembel otorinolaringolog, a Petrović je na Berkliju usavršio znanje o zvučnim signalima.

Kada su utvrdili da je taj proizvod moguć, ostalo je da preko interneta saznaju da li postoje ljudi koji žele da ga kupe. U bukvalnom smislu – svanulo im je.

Bili smo u Australiji kada smo pustili Kickstarter kampanju za slušalice koje se automatski prilagođavaju tipu uha. Legli smo da spavamo, ali je zbog vremenske razlike pola sveta bilo budno. Preko noći su donirali. Kada smo se probudili dočekalo nas je 80.000 dolara! Toliko su brzo pristizale odrednice da smo u neverici kliktali „refresh“, a brojevi samo rastu! Za samo 14 sati ispunili smo svoj cilj i skupili 100.000 dolara, a novac i dalje pristiže – kaže Petrović.

Izvor: „24 sata“

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *