Nišlija šampion američkog fudbala u Mađarskoj

Američki fudbal je sport sa rastućom popularnošću kako u Evropi, tako i u Srbiji, a ne iznenađuje i to da su našu fudbaleri na ceni u Evropi. Jedan od njih je i novi šampion Mađarske 20-godišnji Nišlija, Strahinja Grujić.

Strahinja-Grujić-54
Foto: Facebook (Leon Milošević i Strahinja Grujić – Stilersi)

Grujić je u karijeri nastupao u Royal Crownsima, za koje je igrao Juniorsku ligu, a potom je tri sezone proveo u niškim Imperatorima. Mladi Nišlija se od nedelje može pohvaliti i titulom šampiona Mađarske lige u AF, on je sa Miškolc Stealers-ima osvojio tiitulu pobedom nad Cowbels-a iz Budimpešte rezultatom 16:19. A kako je Strahinja došao do Mađarske?

Početkom sezone u klub je došao Leon Milošević, on me je kontaktirao sa željom da dođem u tim, a do tog momenta u Imperatorima sam odigrao pet utakmicma, počeo je on i potom povukao paralelu između srpskog i mađarskog prvenstva – Kao sport, američki fudbal je manje razvijen u Mađarskoj nego u Srbiji, ali je organizacija oko kluba na znatno višem nivou. Sport je u ekspanziji i sve je veći broj ljudi zainteresovan za američki fudbal, objašnjava Grujić.

Strahinja kaže da ga je u sport uveo porodnični prijatelj, a pre nego što je odlučio da ga trenira pratio je mečeve godinu dana i postepeno izgradio ljubav ka njemu. On dodaje da je veliki ljubitelj NFL-a i da mečeve prati kad god mu vreme to dozvoli, a navija za Hjuston Teksanse.

Kao jedan od pionira ovog sporta u Srbiji Strahinja ima poruku za mlade sa aspiracijama ka bavljenju američkim fudbalom.

Ukoliko razmišljaju da se oprobaju u ovom sportu, mladima bih poručio da dođu i probaju, bez straha od povreda ili ostalih stereotipa koji su čuli o ovom sportu. Američki fudbal pružiće vam priliku da razvijete svoj um i organizam do visokog niova koji vam može pomoći u svakodnevnim obavezama van terena, poruka je Grujića.

Ime i prezime: Strahinja Grujić
Datum rođenja: 8. februar 1996.
Pozicija: Defensive End/Linebacker
Klubovi: Royal Crowns (juniori), Imperatori Niš, Miškol Stilersi

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *