Nišlije se okupile na protestu protiv nasilja: Zahtevaju zaustavljanje promocije nasilja i smenu odgovornih

Građani Niša sinoć su se okupili u mirnom protestu u centru grada kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i duboku zabrinutost zbog sve prisutnijeg nasilja u društvu i javnom prostoru. Pod parolom „Srbija protiv nasilja“, šetali su od Trga kralja Milana do zgrade Skupštine grada, gde su izneli svoje zahteve.

Na protestu su bili prisutni predstavnici opozicionih partija, građani svih generacija, uključujući i decu i starije, koji su se okupili kako bi skrenuli pažnju na rastući problem nasilja koje se ne ograničava samo na ulice, već se širi i po javnim ustanovama i obrazovnom sistemu.

Građani su istakli hitnu potrebu za zaustavljanjem promocije nasilja u medijima i za smenu ministra Gašića i direktora BIA. Takođe, zahtevaju sazivanje hitne sednice Narodne skupštine kako bi se razmotrila odgovornost Vlade u vezi s problemom nasilja. Ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do petka, 12. maja, najavljen je oslazak za Beograd gde će blokirati most Gazelu kao vid daljeg protesta.

Građani Niša su ujedinjeni u svojoj želji za promenama i zahtevaju stvaranje sigurnijeg i bezbednijeg okruženja za sve građane. Ovaj protest je odraz njihove odlučnosti da se problem nasilja ne ignoriše i da se preduzmu konkretne akcije kako bi se zaštitila zajednica.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *