Nišlije se vraćaju tradiciji – novogodišnje čestitke opet aktuelne!

Taman kad smo pomislili da je slanje onih pravih čestitki tradicija koja polako izumire, došli smo do saznanja da se ove godine prodaju znatno više nego prethodnih. Sve, pa i čestitanje Nove godine je poslednje decenije uzelo maha preko interneta što je normalno, ali očigledno da mnogi gledaju nostalgično na vremena kada su se slale klasične čestitke pa se zato beleži ponovno vraćanje ove stare dobre navike.

Za osam dana sam prodao preko 500 običnih čestitki i oko 300 muzičkih i sa kovertom. Interesovanje je veliko, kupuju ih uglavnom stariji ljudi ali i omladina što je iznenađujuće jer prethodnih godina nije bilo ovako – kaže Kristijan Mustafić, ulični prodavac.

Primetili smo i da postoji više tezgi sa čestitkama, nego ranijih godina. Obične, bez  koverte možete kupiti po ceni od 20 dinara, dok one sa kovertom i muzičke čestitke koštaju 70 dinara.

Koliko god da je sada popularno slanje poruka i mejlova, ipak ništa ne može zameniti taj osećaj kada vam poštar pred praznike donese lepo upakovanu čestitku od vama dragih ljudi.

D.Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *