Nišlijka Staša Gejo treća na svetu u sportskom penjanju

NIŠLIJKA Staša Gejo zauzima izvanredno treće mesto na svetu na generalnoj rang listi! Jedna od najboljih takmičarki u sportskom penjanju zahvaljujući sjajnim rezultatima koje je postigla na pet poslednjih svetskih kupova suvereno drži svoju poziciju u samom planetarnom vrhu. Ispred nje su samo dve odlične Japanke, dok joj u leđa gledaju prvakinje iz Kanade, Kine, Rusije, Koreje, Belgije…

Iako među najmlađima, Staša iz meseca u mesec pokazuje izuzetan kvalitet, i tako na najbolji način gradi svoj put ka uspehu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Reč je o listi za sve tri discipline u slobodnom penjanju na svetskim kupovima, a računa se samo među takmičarkama koje su učestvovale barem na dva svetska kupa u svakoj od disciplina. Još nije kraj sezone, ovaj rezultat je promenjiv, ali svakako nije nimalo lako naći se u vrh. Zadovoljna sam što se srpska trobojka vijori tako visoko u mom sportu. Čast mi je da promovišem svoju zemlju gde god da se pojavim, i pokažem da smo talentovani kao nacija, ne samo za sportove sa loptom, već i za penjanje – rekla je Staša.

Srpkinja je imala priliku da na tri težinska (Villars, Chamonix i Briancon) i dva brzinska svetska kupa (Villars i Chamonix) odmeri snage sa najboljim takmičarkama u pojedinačnim disciplinama, a slede novi izazovi.

Već skoro mesec dana sam na turneji po Evropi, a sledećeg vikenda je poslednje takmičenje u ovom nizu, u mestu Arco u Italiji. Pored učešća na Svetskom kupu u težinskom i brzinskom penjanju, pozvana sam i na Boulder Rock Masters, na kome sam osvajala medalje prethodne dve godine, pa se iskreno nadam da ću uspeh ponoviti i ove godine – rekla je Staša Gejo.

Mlada Nišlijka aktivno se priprema za poslednje kolo u disciplini boldering koje se održava u Minhenu 17. i 18. avgusta, a nakon toga odlazi na Svetsko prvenstvo u Insbruku gde će se takmičiti u sve tri discipline.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *