Nišlijku pregazio teretni voz blizu Palilulske rampe

Nišlijka Z. K.(77)  nastradala je danas oko 11,30 časova na 200 metara od Paliluske rampe kada je udario teretni voz koji je išao prema Pirotu.

voiz-zgazio-zenu
Foitografije s mesta tragedije

Starica se vraćala kući i htela je prečicom preko pruge na takozvanom divljem prelazu da dođe do kuće. Komšije kažu da se jedva kretala i zbog toga je kao pomoć koristila štap, a u drugoj ruci su joj bile kese sa robom koju je kupila.

voz-zgazio-yenu-2

-Baka verovatno nije čula, ni videla voz.Teško se kretala.Poštapala se i nosila je neke stvari u drugoj ruci.Kad je lokomotiva počela da trubi,okrenula se prema njoj i zaprepašćeno podigla ruku u kojoj je bio štap. Mašinovođa je naglo kočio ali pod teretom duge kompozicije teretnih vagona nije mogao da se blagovremeno zaustavi. Za njom su išle dve žene koje su pokušale da je dozovu da se skloni ali i da ih je čula ne bi mogla tako teško pokretna da izbegne smrt koju je gledala u oči,kaže jedna od komšinica. Hitna pomoć je došla, ali mogli su da konstatuju samo smrt.

Pruga u centru Niša je veliki problem. Njeno izmeštanje su obećavale sve vlasti Niša unazad 20 godina, ali ni jedna nije ispunila obećanje.

gradjanin,rs

1 Comment

  1. Још колико људи треба да погине,да би се из Министарства смиловали и дали новац за измештање пруге?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *