Nišvil – najbolja ovogodišnja manifestacija u promociji srpskog turizma

Nišville jazz festival je kao najbolja manifestacija u promociji srpskog turizma, dobitnik ovogodišnjeg priznaja “Turstički cvet” koju tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Srbije.

Ivan-Blagojevic
Ivan Blagojević, direktor Nišvila

Na press konferenciji koja je tim povodom održana u prostorijama Nišvilla, direktor festivala Ivan Blagojević se zahvalio TOS-u i posebno direktorki Gordani Plamenac, kako na poverenju, tako i na podršci koju je festival prethodnih godina imao od strane Turističke organizacije Srbije, koja je promovisala Nišville na najznačajnijim evropskim sajmovima turizma.

– Takodje, dodao je Blagojević, zahvalnost dugujemo i Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekominikacije i ministru Rasimu Ljajiću koji je u subotu prisustvovao uručenju nagrada “Turisitički cvet”, a čije je Ministarstvo dodelilo Nišviu tri puta veća sredstva od Ministarstva kulture.

Viva-Vox

Ivan Blagojević je izrazio nadu da će ovo priznanje skrenuti pažnju na značaj Nišvilla, i u turističkom ali i umetničkom smislu , kao i da će to rezultirati većom podrškom državnih institucija i sponzora. Predrag Ćirić, producent Nišvilla, rekao je da su snovi ostvareni, ali da se ne može živeti u njima, i da se nada da će nakon ovakvog priznanja Nišvil uspeti da pretvori trenutne finansijske u gubitke u dobitak – kako za grad Niš tako i za celu Srbiju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *