Nonić nastavlja protest protiv medijskog mraka u niškim medijima

Оdbornik Skupštine grada Niša, Srđan Nonić od danas 10. juna nastavlja započeti protest povodom medijske situacije mu Nišu. On kaže da je razlog nastavka način na koji se podelil novac na konkursu za sufinansiranje medija, nedostatak dijaloga u medijima, hvalospevi vladajuće koalicije i praznoslovlje.

Srđan Nonić

Osnov demokratije u modernom društvu je dobro informisan građanin, o čemu govore brojni zakoni koje neću citirati dok je Ustav RS taj koji govori da je pravo građana da bude informisan. Posle pisanja Gradonačelniku, Predsedniku Skupštine grada, Načelniku gradske uprave niko nije reagovao, pa vam najavljujem da ću lično, ne pozivajući građane da se krijem iza njih, pitati sve pomenute u narednom periodu sve vezano za trenutnu situaciju, dok ću sve ljude koji rade u GU redovno obaveštavati o svemu, dok idu na posao, na pauzu, na proslavu… Postoji snimak koji je napravila novinarka Južnih vesti gde je Bulatović obećao da će da organizuje sastanak ukoliko isti tražim. Rok koji sam im dao je dve nedelje, i istekao je u toku ovog vikenda – kaže Nonić.

U četvrtak je sednica Skupštine grada, pa tog dana Nonić neće biti ispred Gradske kuće, već će tog dana primati građane u zgradi Gradske uprave gde je skupštinska sala, od 09 sati.

Ukoliko bilo kome od građana trebam, neka bude slobodan da me pozove telefonom koji je na našoj FB strani. Na našoj FB strani uredno ću objavljivati sve snimke i informacije sa kim sam se video i šta su mi rekli – zaključuje Nonić.

gradjanin.rs/foto S. N.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *