Nova pravila i cene na „Čairu“ preskupe za Nišlije – deci oduzimaju i „smoki“(foto)

Nova pravila i više cene na bazenima „Čaira“ neće dopustiti mnogim niškim porodicama da im ovaj kompleks, makar malo zameni letovanje kao što je to bilo prošlih godina na vrućini koja je bila kao danas.

bazen-3
foto: gradjanin.rs (sve slike su snimljene od 11,30 do 13,30 sati)

Kompleks bazena je, zaista prečist, a danas u toku prepodneva do 14 sati stvarno nije mogla da se oseti ona gužva kao ranijih godina, iako traje raspust i subota je – neradni dan. Cene su verovatno učinile svoje pa je i (vidi slike) nešto manje kupača bilo nego uobičajno za ovakve vrućine.

bazen-1
Radnicima je neprijatno da deci uzimaju grickalice, ali naredba je naredba

Karta je sa 200 poskupela na 300 dinara za odrasle, a nova pravila kažu da se grickalice, hrana, flaše sa vodom i sokovi ne smeju unositi u ovaj kompleks tako da su korisnici bazena upućeni da sve to kupuju u samom kompleksu bazena. Flašica vode košta 80 dinara, sokovi su oko 100, a na štandu gde se prodaje hrana, u lepinjama mogu da se kupe pljeskavice, hot-dog, slane i slatke palačinke za šta bi trebalo izdvojiti od 120 do 220 dinara. Najjeftinije pivo u limenkama, „Zaječarsko“ košta 150 dinara, a ima i točeno od 80 do 130 dinara, zavisno da li je u većoj ili manjoj čaši.

bazen-4
Iako je subota i traje raspust nema gužve kao ranije, mada je tek početak sezone

Kada se sve ovo uzme u obzir, ulaz za tročlanu porodicu sa detetom manjim od sedam godina( karta 100 dinatra) košta 700 dinara. Istina, ova pravila važe i na bazenima evropskih gradova, čak je i skuplje, ali standard građana Niša nije na tom nivou da ovde mogu da priušte sebi boravak, na primer, svaki drugi dan kao što su to mnogi radili ranijih godina.

bazen-6

Ovo je odjednom udar na sve one koji ne idu na more. Došli smo žena, ja i šestogodišnja ćerka. Ranije smo platili karte 500 dinara, neki sendvič poneli od kuće, ovde kupovali dva sladoleda i jedno pivo i to je ispadalo oko 1.000 dinara. Ceo juli mesec na bazenu nas je koštao oko 15.000 dinara. Sada je to duplirano. U stvari i više košta jer i vodu i hranu za ceo dan moramo da plaćamo ovde. Danas bi nas taj dan koštao najmanje 1.500 dinara. Mi stanujemo tu kod Kliničkog centra. Sada mi se više isplati da upalim auto i da vodim decu na neki drugi bazen. Daću 5.000 dinara za benzin mesečno, ali ostalo će sve biti jeftinije – kaže Goran Milojević, serviser iz Niša.

bazen-5

Cene su verovatno povišene zbog novih tobogana što je u redu, ali na njima se ne spuštaju manja deca i porodični ljudi (ili su bar retki) tako da su roditelji male dece „pogođeni“ otplaćivanjem ove velike atrakcije za grad Niš koja zaista vredi, a što se danas na bazenu moglo i videti.

M.S.

 

9 Comments

  1. VREZINA JE VREZINA.VOJNI BAZEN,CIST,MALO JE VODA HLADNIJA ALI JE EKSTRA.DA NEPUSTIS DETE DA UNESE SMOKI,MISLIM STRASNO.PRAVILA SU KATASTROFA.KAO DA SE TU KUPA VLADIMIR PUTIM,BARAK OBAMA,ANGELA MERKEL I SLICNI.KOLIKO SE SECAM NA TOM AKVA PARKU SE NAROD ISKASAPIO,PA VI VIDITE KAKAV JE TO FUS AKVA PARK.

  2. Bazeni su fenomenalni , ponuda takodje za 300 dinara 3 bazena i akva park, ja obozavam da se smrzavam na Vrezinski bazen i to jedan. Ovi za pice bi mogli malo da smanje cene. Tobogani su extra stvarno je vredelo cekati. Napred Cair!!!

  3. Bila sma vise puta u akva parku u Jagodini, bazeni su mnogo bolji, veca ponuda i slicno. Cak ni tamo nisu pravila ovako stroga a cene su nize. Prosecan gradjanjin ce moci sebi da priusti samo par puta u toku sezone ovaj bazen. Ali dobro postoje i drugi bazeni 🙂

  4. Ova pravila vaze na bazenima evropskih gradova… Pa nista cekajte sada Evropljane da dodju na vas bazen… za to vreme vidimo se na Vrezini 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *