Nova stranka: Da li su Nišlije žrtve mafijaških obračuna unutar SNS?

Trend paljenja automobila visokih funkcionera koji je, po uzoru na mafijaške metode odmazde, zavladao Nišom tokom poslednjih nedelja, dokazuje da je naprednjački kartel naš grad pretvorio u poligon za sopstvene kriminalne obračune, ugrožavajući pritom bezbednost svakog građanina, navodi se u saopštenju gradskog odbora Nove stranke Niš.

Ova partija navodi da je „preksinoć zapaljen automobil direktora JP Tržnica i funkcionera SNS. Par dana ranije, zapaljen je automobil zamenika gradonačelnika Niša koji je i sam istakao da je to verovatno posledica toga što je ukazivao na nezakonit izbor direktora niških javnih preduzeća, odnosno da su mu auto zapalili ljudi bliski vlasti. Nezvanično, pre dva meseca zapaljen je i auto načelnika policijske uprave, o čemu javnost nije obaveštena.

Ukoliko su SNS i njeni prilepci na vlasti spremni da se na ovakav način obračunavaju da sopstvenim kadrovima, šta mogu da očekuju obični građani ili članovi opozicionih stranaka? Hoće li, kada uvide da gube vlast, sa paljenja automobila zbog direktorskih funkcija preći na direktno prebijanje ili čak ubijanje političkih protivnika?

Očigledno je da je interesno udruženje znano kao Srpska napredna stranka izgubilo svaku samokontrolu u svojim unutrašnjim sukobima koji su rezultat nadmetanja ko će više plena da ugrabi. „Odmetnici“ se kažnjavaju klasičnim mafijaškim metodama. „Kolateralna šteta“ su građani koji statiraju u nemilim scenama njihovog kriminalnog obračunavanja. Imajući u vidu način delovanja aktuelnog režima, pokušaće da i ovo zataškaju, a nalogodavce i izvršioce kriminalnog dela paljenja automobila sakriju od pravde. To nećemo dozvoliti, saopštava Nova stranka u Nišu.

Gradski odbor Nove stranke Niš zahteva od, kako kažu, časnih profesionalaca u policiji i pravosuđu da u najkraćem roku privedu pravdi nalogodavce i izvršioce ovih krivičnih dela.

Zahtevaćemo i podsećaćemo javnost na to konstatno, kako se i ovo, kao i sijaset drugoh SNS afera, ne bi gurnulo „pod tepih“. Zahtevamo i raspisivanje vanrednih izbora u Nišu, jer je aktuelni režim, okupiran sopstvenim interesima i koruptivnim nagonima, najgrublje ugrozio bezbednost svih građana – zaključuju oni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *