Nova stranka: Naprednjaci ne rešavaju problem već „kupuju vreme“

Najava popuštanja lokalne samouprave u slučaju isključenja korisnika gradske toplane i najave proširenja kruga subvencioniranih korisnika usluga ovog gradskog javnog preduzeća nisu iskrene i još jedan su pokušaj kupovine vremena.

gradska-kuca-nis

U prvi plan se umesto osnivača stavlja Gradski odbor srpske napredne stranke u osnivanju (pokušaju), kao neko ko će doneti odluku o relaksiranju odnosa na relaciji gradska toplana – potrošači. Nije srpska napredna stranka osnivač toplane, pa da određuje njenu poslovnu politiku, već su nažalost, kadrovi ove stranke, nesposobni za sve osim da slušaju naredbe iz centrale, upropastili ovo javno preduzeće a građane doveli u dužničko ropstvo. Pozivamo GO SNS u osnivanju (pokušaju) da se bave svojim unutarstranačkim pitanjima, a da funkcionisanje gradskih komunalnih sistema prepusti osnivaču, odnosno gradu.

Najave olakšanja isključivanja sa sistema centralnog grejanja, subvencionisanja dela računa ekonomski najugroženijih građana i razjašnjenja računa za grejanje, o kojima će biti reči na nekim od “narednih sednica gradskog veća“ i „Skupštine grada u septembru“, samo su kupovina vremena i pokušaj da se koliko toliko smiri situacija. Nova stranka postavlja pitanja onima koji su ovo obećali: Iz kojih sredstava u budžetu grada će se subvencionisati grejanje za najugroženije? Da li će i građani koji se greju na neki drugi energent, kojih je većina, imati neke pogodnosti? Ko će da razjasni račune za grejanje; ko je kriv za nastalu situaciju i koja je njegova odgovornost? Po svemu sudeći za glavne krivce će biti proglašen menadžment toplane, i na tome će se sve završiti. Ništa neće biti rešeno, a problemi će ostati.

Kako ove najave dolaze u danu kada je najavljeno poskupljenje vode za deset procenata, Nova stranka sumnja u njihovu iskrenost. Bojimo se da će, kao i mnogo puta do sada, sve ostati na najavama, a kada dođe vreme da se o njima raspravlja naći će se razlozi da se od toga odustane.

Ivan Jovanović
Nova stranka Niš

2 Comments

  1. Ostavite to nama obicnim gradjanima. Molimo vas. I vas je krajnji cilj kacenje na vrat gradjanima i platica iz budzeta.
    Resenje je da se smanji broj zaposlenih u javnim preduzecima i opstinama, da bi ja sa hiljadama Nislija mogao dalje da ih placam.Strasan teror partija nad nama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *