Nova stranka: Nasilje i govor mržnje ponovo postali svakodnevica

Nova stranka oštro osuđuje podmetanje požara u jednoj prodavnici i ispisivanje grafita mržnje na nekoliko objekata trgovačkog lanca „Idea“  u Nišu i zahteva od nadležnih da pronađu vinovnike ovih događaja i primereno ih kazne.

EMA_2467

Jezik mržnje vratio nas je, nažalost, u devedesete, kada je Srbija prolazila kroz najgori period u novijoj istoriji. Mržnja, ksenofobija, nacionalizam, šovinizam, pozivanje na linč onih koji nisu kao mi, vraćaju se na mala vrata, što unosi nesigurnost među građane Niša, vraća sećanja na sve što smo tada preživeli. Pogotovo  jer su se tada na vlasti nalazili isti ljudi kao i danas.

Nova stranka smatra da nadležni organi moraju da obezbede sigurnost svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost, kao i svih privrednih subjekata, bez obzira na poreklo kapitala.

Očekujemo da se oglasi i novoosnovani Savet za bezbednost grada Niša, i preduzme odgovarajuće mere kako bi se građani Niša osećali sigurno. Ovo telo, da podsetimo,  radi na identifikaciji bezbedonosnih problema u zajednici, određivanju prioriteta delovanja i donošenju strateških akcionih planova. Ovaj događaj je idealna  prilika da opravda svoje formiranje i postojanje.

v.d. predsednika Gradskog odbora Niš
Ivan Jovanović

Foto: Emilija Miljković Ivković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *