Nova stranka odala poštu Šabanu

Povodom Svetskog dana Roma, koji se obeležava na današnji dan, članovi Gradskog odbora Nove stranke u Nišu položili su venac na spomenik Šabanu Bajramoviću i time odali počast ovom muzičkom velikanu.

Nis-5-4-2015-Nova-stranka

Vršilac dužnosti predsednika niškog odbora Nove stranke Ivan Jovanović napomenuo je da se gradski čelnici, pa i Niš u celosti, nisu dostojno odužili jednom od najpriznatijih muzičara sa ovih prostora.

Pre pet godina otkriven je spomenik muzičaru o čijoj veličini svedoči i časopis Tajm koji ga je uvrstio među deset najuticajnijih bluz pevača – rekao je Jovanović i dodao da je upravo današnji dan, Svetski dan Roma, prilika da se svi zapitaju „koliko cene naše velikane koji su i najistaknutiji članovi romske zajednice“.

Nis-8-4-2015-Cvece-na-spomeJovanović je takođe ukazao i na nepravdu nanetu priznatom muzičaru, po kojem još uvek, uprkos formalnoj odluci, gradska ulica u Nišu ne nosi naziv.

Godine 2009. Grad je doneo odluku da se Južni bulevar preimenuje u Bulevar Šabana Bajramovića. I posle šest godina, još uvek ne postoji tabla sa njegovim imenom. Ovom prilikom pitam gradske čelnike zbog čega ne sprovode i ne poštuju odluke koje su doneli – upitao je Jovanović i konstatovao da takav nemarni i neodgovorni odnos gradskih vlasti jeste koren velikih problema za sve građane.

Novastranka.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *