Nova stranka: Omogućiti Oliveru Ivanoviću odbranu sa slobode

Nova stranka izražava najdublju solidarnost sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem koji je juče otpočeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i apeluje na nadležne institucije da mu se što hitnije omogući odbrana sa slobode.

oliver-ivanovic
Oliver Ivanović

Verujemo da Ivanovićeva odluka da otpočne štrajk glađu jeste drastičan, ali opravdan odgovor na očigledno kršenje osnovnih ljudskih prava koje se nad njim sprovodi. Smatramo da poslednja odluka o još jednom produženju pritvora, nakon više od 550 dana, dovodi u pitanje integritet pravosudnih institucija, te podgreva sumnju da je ceo dosadašnji proces izraz pravničke i politizovane lakrdije.

Logo-nova-stranka

Nova stranka apeluje na Euleks, međunarodne i kosovske institucije da svoju proklamovanu opredeljenost za vladavinu prava potvrde time što će Ivanoviću omogućiti da se brani sa slobode. Izražavamo i duboko razočarenje indifirentnim odnosom Vlade Republike Srbije i zahtevamo da svoj navodni autoritet u međunarodnoj zajednici, na koji se hvalisavo konstantno poziva, upotrebi u insistiranju na ukidanju pritvora Oliveru Ivanoviću.

Gradjanin.rs
foto: info-ks

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *