Nova stranka: Smena načelnika PU Niš pohvalna, ali ne i dovoljna reakcija

Nova stranka saopštila je da pozdravlja odluku Ministarstva unutrašnjih poslova da postupi po našem zahtevu i razreši Ninoslava Mitića sa mesta načelnika Policijske uprave Niš.

Međutim, iako je Mitićeva smena pohvalna, to nije i dovoljna reakcija na teško narušenu bezbednosnu situaciju u Nišu. Zahtevamo i utvrđivanje odgovornosti tužilaštva zbog izostanka adekvatne reakcije na seriju paljenja automobila u kojima je čak i jedan život izgubljen, saopštava ova stranka.

Oni podsećaju da se za mesec dana na niškim ulicama dogodila čak sedam paljenja automobila funkcionera Srpske napredne stranke i pripadnika niške policijske uprave.

Očigledno je da je Niš postao poprište međusobnih obračuna pripadnika SNS kartela i njihovih saradnika, a ispaštaju građani kojima je usled toga bezbednost grubo narušena. Što je najgore, ćutnja i nečinjenje policije i tužilaštva čini ove državne organe saučesnicima u skrivanju izvršioca i nalogodavaca ovih krivičnih dela. Zato zahtevamo hitnu reakciju i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su posredno ili neposredno učestvovali u mafijaškim obračunima u Nišu, kažu u ovoj stranci.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *